≫ 

Od tuge do dostojanstva: Trima devojčicama iz Borče, koje su ostale bez majke, dobri ljudi renovirali su dom

Sveukupno uloženo je 3.594.600 dinara u građevinske i druge radove na kući Mladenovića

  • 4
Kuća porodice Mladenović Borča porodica Mladenović Foto: Facebook/Zajedno za osmeh

U oktobru prošle godine Fondacija "Zajedno za osmeh" započelo je akciju pomoći porodici Mladenović iz Borče.

Majka je preminula od korona virusa, otac je iz zdravstvenih razloga proglašen nepodobnim roditeljem, pa su tri devojčice po zahtevu socijalne službe prebačene kod tetke, dok je otac ostao sa sinom ostao u porodičnoj kući.

Kuća je bila velika, ali neuslovna. Električna energija im je bila isključena, a kupatilo nisu imali. Struja nije ni bila sprovedena na sprat.

To je bila jako teška situacija, na prvi pogled bezizlazna.

Kuća porodice Mladenović Borča porodica Mladenović Foto: Facebook/Zajedno za osmeh

Želja udruženja je od samog početka bila da im obezbede električnu energiju, da istu sprovedu na sprat, da renoviraju i opreme sprat u potpunosti da bi devojčice u skladu sa zakonskim mogućnostima mogle postepeno da se vraćaju u svoj dom.

Združenom akcijom Fondacije "Zajedno za osmeh", OŠ "Stevan Sremac", Hrama Svetog oca Nikolaja i Crkve Sv. Petke potpuno su promenili sliku i mogućnosti za tu decu.

Sveukupno uložili su 3.594.600 dinara u građevinske i druge radove na kući Mladenovića.

Najpre je izmiren dug za struju, pa je ona ponovo priključena. Takođe, struju su sproveli na sprat. Plaćen je i veliki dug za porez. Postavljena je fasada na celu kuću. U unutrašnjosti, uređene pločice na stepenicama koje vode ka spratu.

Sve sobe su maksimalno uređene, od ravnajućeg sloja, podnog grejanja, laminata, gletovanja, krečenja do radijatora, kotla i novog nameštaja.

Dve su velike sobe od kojih je predviđeno da jedna bude dnevna soba, druga spavaća. Zatim, tu su kuhinja sa trpezarijom, WC i kupatilo.

Inicijatori akcije Fondacija, škola i Crkva šalju ogromnu zahvalnost svim pravnim i fizičkim licima koji su dali svoj doprinos da akciju privedu kraju.

Takođe, predstavnici Fondacije su održali nekoliko sastanka i sa socijalnom službom i nadaju se da će uzeti u obzir njihov predlog da najstarija ćerka postane staratelj mlađim, čime se bi se stekao uslov da se i njih dve vrate u porodični tom.

Video: Branislav je izgubio suprugu, živi u katastrofalnim uslovima sa 3 ćerkice i sinom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    26. jun 2022 | 22:03

    Bravo dobri ljudi!

  • ...

    27. jun 2022 | 17:39

    Molim Vas radi dece koja su istog trenutka osetila da treba pomoći drugarima napomeniti da su učestvovali i đaci druge dve škole iz Borče: OŠ"Rade Drainac" i OŠ"Jovan Ristić".

  • Neko

    29. jun 2022 | 06:08

    Šta reći.... PRELEPO...Svaka čast deci, fondaciji,crkvi....veliko bravo za sve...Bog vas živeo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA