≫ 

Dušica je bila potpuno zdrava devojka, pre 9 meseci joj se život preokrenuo: Žive od socijalne pomoći

Jedna terapija za Dušicu košta oko 4.000 evra, a prima ih na 14 dana

  • 9
Dušica Savić

Foto: Printskrin/Instagram/150minuta

Dušica Savić (28) iz Parteša na Kosovu i Metohiji, bila je potpuno zdrava devojka, dok joj prošle godine nije ustanovljena dijagoza koja joj je promenila život. Dušica boluje od tumora na bubregu i na svake dve nedelje prima skupu terapiju.

Dušica je nekada bila devojka sportskog duha i nikada nije imala zdravstvenih problema.

U oktobru prošle godine sve se promenilo i od tada počinje njena borba.

- Nije bio nikakav simptom. Mislili smo prvo da je kičma, lečili su me od toga, da bi ispalo posle da nije kičma već tumor bubrega. Hospitalizovana sam 1. novembra u Beogradu, tamo su govorili da će me operisati, ali ništa nije bilo od toga. Pustili su me 13. decembra kući i rekli da za mene nema leka - kaže Dušica za TV Prva.

Ipak, Dušica nije odustala, već je zahvaljujući ljudima dobrog srca, koji su prikupili novac, 16. decembra otišla u Tursku.

- Tamo su mi pružili velike šanse, dali druge terapije, sve je bilo iznova. Posle terapija sam bila sasvim u redu.

Doktori su Dušici zakazali operaciju 13. juna u Beogradu, ali joj se stanje pogoršalo, pa je odložena. Do kada će primati terapije, ne znaju ni lekari.

- Borim se deveti mesec. Ljudi sakupljaju koliko mogu. To me sputava, opet razmišljam da idem u Tursku, ali je preskupo.

Jedna terapija za Dušicu košta oko 4.000 evra, a prima ih na 14 dana. Budući da nije u stanju da ide u Tursku da prima terapiju, u Istanbul odlazi njen brat da joj donese lek.

Inače, porodica Savić živi od socijalne pomoći.

Pomozimo Dušici!

Tekući račun za uplatu: 205-9001025537830-14

Na ime Dušica Savić, selo Cernica, Kosovo i Metohija

Devizni račun: 9031019123630

Na ime Mirjana Savić, selo Cernica, Kosovo i Metohija.

IBAN RS35205903101912363089

Na ime Mirjana Savić, selo Cernica, Kosovo i Metohija.​

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    4. jul 2022 | 16:06

    Sada bi trebale sve one zvezde o kojima svaki dan pišete koliko im koštaju torbe ,sandale ,gaćice i daju nenormalne pare za to ,da daju pare ovakvim ljudima kojima treba pomoć a ne da se mangupiraju sa razbacivanjem novca po meni u glupave stvari .

  • Nada

    4. jul 2022 | 17:30

    Ovi sa skupim jahtama i voznim parkom,oni i nemaju saosecaj sa nekim kome se zivot gasi.Uskoči ponekad neka ljudska i sportska gromada i učini ponekom zivot lepsim .Svaka čast Noletu.On pomaze ceo svet...i nezahvalnike koji mu rade protiv karijere Na srecu,Gospod vidi sve...A sto se tiče narodnjaka...takodje da dobrostojećih... njihovom se dinaru nemojte nadati...Svaka čast Aci Pejović u.. I Jos ponekom.. Bila bi velika sreća,da nas lece NASE bolnice i nasi lekari.. Toliko je para ulozeno...kad obican smrtnik pogleda,stice se utisak da smo klinika Švarcvald ...a ono nemamo ko da nam leči ljude...ili ovi Nasi stvarno ne znaju...Čuj...vratili devojku kući.. Da molimo svi zajedno za SMS.Mozda je malo sramota...Mislim na NASE zdravstvo...

  • PR-1

    4. jul 2022 | 16:01

    Neka koristi zdravstvo Srbije kao i ostali pacijenti,mnogi bi u inostranstvo ali.... ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA