≫ 

Slavko pešačio od Pančeva do Cera da pomogne bolesnom Todoru: Povredio nogu ali je sakupio skoro 300.000

Žiro račun udruženja Ognjište je: 340-11024157-94

  • 2

Slavko Radojčić (48), osnivač i predsednik Udruženja Ognjište, koji je odlučio da prepešači od Pančeva do planine Cer, poručuje za naš portal da je trenutno sakupio 280.000a dinara pomoći za malog Todora Stefanova.

Ovaj Pančevac velikog srca nakon dugog putovanja i prepešačenih 139 kilometara pun je utisaka, kao i da ga manja povreda noge nije omela u svojoj humanoj misiji.

- Pa, pun sam utisaka, bilo je lepo i tokom samog pešačenja. U Platičevu su me ljudi prepoznali, zaustavili i dali novčani prilog. Takođe mi se dogodilo, da su me dva gospodina u automobilu zaustavila, izašla su, pozdravila se i dala prilog - priča Slavko.

On kaže da je na nekom stotom kilometru puta povredio tetivu u selu Varna i da je bilo bolno, ali na svu sreću lekari iz Hitne pomoći su mu namestili nogu, pa je izdržao narednih dvadeset pet kilometara koji su ga čekali  do planine Cer.

Vreme ga je dobro poslužilo, prvi dan je bio topao, drugog dana na putu od Šimanovaca do Buđanovaca ga je pratila kiša, ali je bila kratkotrajna.

U nedelju se pridružio svojim kolegama iz organizacije "Cerski marš" u Šapcu i održao je govor gde je napomenuo da je potrebna pomoć za malog Todora.

- Doček u Šapcu je bio sjajan. Momci i devojke su me lepo ugostili. Imao sam veliku čast da održim govor pred sam marš na trgu Šabačkih žrtava i da nosim ikonu na čelu kolone - priča Slavko.

On kaže da je predao sakupljeni novac Todorovoj majci, ali da se borba za njega i dalje nastavlja.

Podsetimo, Todor Stefanov ima godinu i po dana i dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Kada je bio star četiri meseca majka je primetila da je mnogo miran za taj uzrast, da ne pomera rukice i nogice, nakon čega je njegovim roditeljima saopšteno da im dete ima nekoliko dijagnoza - mikrocefaliju, hipertoniju ruku i nogu, hipotiniju glave i trupa.

Odmah je krenuo kod fizijatra na fizikalne tretmane.

Uprkos nedaćama koje su ga snašle, izuzetno teškim dijagnozama, Todor se pokazao kao veliki borac i zahvaljujući radu i trudu, brojnim terapijama koje je pohađao, ostvario je napredak, ali to nije dovoljno.

Žiro račun udruženja Ognjište je: 340-11024157-94

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA