≫ 

Ana se ubila zbog nemaštine, majka i ujak ostali sami u trošnoj kući: Nemaju primanja, žive na jednom luku

Njih troje su godinama živeli u trošnoj maloj kući u selu, koja je stara više od 100 godina. Jedino je Ana imala primanja i to 16.000 dinara, a nakon njene smrti porodica je ostala i bez toga

  • 3

Zoricu i njenog brata Zorana, koji žive u trošnoj kući u selu Samokovo u opštini Kuršumlija,pre mesec dana zadesila je tragedija nakon što je Zoričina ćerka Ana izvršila samoubistvo, a ova je porodica tada ostala bez prihoda.

Ana (35) izvršila je samoubistvo 1. septembra jer više nije mogla da podnese težak život i činjenicu da koliko god se trudila ne može da pomogne bolesnoj majci i ujaku.

Njih troje su godinama živeli u trošnoj maloj kući u selu, koja je stara više od 100 godina. Jedino je Ana imala primanja i to 16.000 dinara, a nakon njene smrti porodica je ostala i bez toga.

- Svi su živeli u trošnoj kući, u pitanju je jedna prostorija bez kupatila. U njoj su maltene samo dva kreveta. U jednom su spavale Ana i Zorica, a u drugom Zoran - kaže Dejan Marković Milošević iz Fondacije Narodni gvozdeni puk koji ih je posetio.

On kaže da mu je Zorica sama prišla u gradu i zamolila ga da joj pomogne i pozajmi nešto para kako bi mogla da preživi. Kada je otišao do njihove kuće zatekao ih je kako jedu jedan luk sa malo ulja.

- Počeo sam da plačem zajedno sa njima. Odneo sam im neke osnovne namirnice. Zaista žive teško nemaju ni struje, ni kupatilo. Oni nemaju ni zdravstveno osiguranje, a oboje su bolešljivi i nisu sposobni da rade - kaže Dejan.

Dejan kaže da s obzirom na to da će uskoro zima Zoranu i Zorici je pored osnovnih namirnica najpotrebniji ogrev za zimu.

- Apelujem na sve koji su u mogućnosti da im pomognu, zaista teško žive. Žalosno je da neko u 21. veku živi u tako teškim uslovima - kaže on.

Ko je u mogućnosti da pomogne Zorici i Zoranu, može to da učini preko fondacije Narodni gvozdeni puk, Karađorđeva ulica 18, Kuršumlija, na račun 340-11029458-02.

Telefon za informacije Dejan Marković Milošević - 061/171-4045.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    2. oktobar 2022 | 10:05

    A jedan pop reče: (kako u Srbiji nema više gladnih i da popovi treba da se okrenu prema bogatima jer su oni usamljeni), dok popovi u manastiru lažno isceljuju i raskošno žive.

  • Viki

    2. oktobar 2022 | 09:01

    Ana je resila problem tako sto se sklonila i ostavila majku da se muci. Verovatno je bila depresivna i nije razmisljala kako ce drugi bez nje.

  • BS

    27. oktobar 2022 | 23:30

    U toj kući je živelo još 4 člana, ukupno 7 članova porodice. Jednostavno su tako navikli da žive. Tu porodicu dobro poznajem i ne vidim kako bi neko mogo da im pomogne. Generacije su tako živele i završile i završile....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA