≫ 

Mali Đole (3) ima tri zastrašujuće dijagnoze, ne sedi, ne hoda, ne priča: Nada za njegov prvi korak smo mi

Sa svega 1730 grama Đorđe se odlučio boriti bez obzira na sve nedaće

  • 0
Budi human, Đorđe Aleksić Foto: Budi human

Mali Đorđe ima tri godine i tri zastrašujuće dijagnoze, hipotonija i hipertonija, da bi nakon svog drugog rođendana dobio i krajnju dijagnozu, cerebralna paraliza. On ne sedi, ne hoda i ne govori, ali u borbi za njegov prvu korak potrebna mu je naša pomoć.

Đorđe Aleksić (3) je rođen prevremeno, hitnim carskim rezom iz redovno kontrolisane, održavane trudnoće u Nišu. Odmah po rođenju prebačen je na Kliniku za dečje bolesti KC Niš gde je intubiran. Nakon toga je 10 dana proveo na mehaničkoj ventilaciji i upao u stanje sepse.

Sa svega 1730 grama Đorđe se odlučio boriti bez obzira na sve nedaće.

U više navrata je primao transfuziju krvi. Jedanaestog dana života uspostavljena mu je hiponatremija i kongenitalna adrenalna hiperplazija. U pitanju je opasno oboljenje nadbubrežne žlezde zbog koje će Đorđe biti primoran biti na terapiji doživotno.

Uspostavljene su mu i dijagnoze hipotonije i hipertonije, da bi nakon svog drugog rođendana dobio i krajnju dijagnozu, cerebralna paraliza.

Đorđe se leči u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju Sokobanjska u Beogradu. Redovno ide na fizikalne terapije i u privatne centre za fizikalnu medicinu. Pomaka na bolje ima, ali nedovoljno.

Bez obzira na veliki broj dijagnoza sa kojima se Đorđe nosi, on je veseo dečak koji uživa u igri sa svojim bratom. Još uvek ne govori, ne sedi, ne hoda. Da bi jednog dana napravio svoj prvi korak potrebni su intenzivni fizikalni tretmani i rehabilitacije kako fizički razvoj ne bi ugrozio i mentalni.

Roditelji su troškove lečenja do sad snosili samostalno i iscrpeli sve resurse pa se ovim putem obraćaju svim humanim ljudim da im pomognu kako bi Đorđe nastavio sa lečenjem.

Sredstva su mu potrebna za specijalističke preglede, fizikalne tretmane, rehabilitacije, logopedske i defektološke tretmane, IST centar, za banjsko lečenje, ortopedska pomagala kao i za putne troškove i smeštaj.

Da Đorđe napravi svoj prvi korak! Budimo humani!

Pomozimo Đorđu slanjem SMS poruke sa brojem 1205 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001292574-96

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001292842-68

IBAN:

RS35160600000129284268

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Video: Mačak Simba svako veče liže ožiljak malom Luki na glavi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA