≫ 

"Iza stakla niko ne vidi bolesnu ženu": Biljani je hitno potrebna naša pomoć, a put u Moskvu je jedino rešenje

Upišite 1387 i pošaljite SMS na 3030

  • 0
Biljana Lončar Foto: Privatna arhiva

Kruševljanka Biljana Lončar (43) po struci ekonomista, živela je normalno život punim plućima, sve do 2007. godine, kada joj je u život došao nezvani gost - multipla skleroza (oboljenje centralnog nervnog sistema). Nije osećala noge, a situacija je iz godine u godinu bila sve gora. 

Nije ni slutila da će dijagnoza biti toliko ozbiljna.

- Osećala sam da otežano hodam, imala sam dupli vid, da bih u jednom momentu ostala slepa na jedno oko. Odlučila sam da odem na VMA, gde su mi uradili određenje analize, i rekli kako to nije bolest od koje bolujem. Nakon toga, usledio je niz kontrola i analiza, da bismo došli do toga da to ipak jeste dijagnoza koju ja imam - počinje Biljana za Telegraf.rs.

2013. godina saznanja dijagnoza

- Te godine smo saznali dijagnozu, a stanje se pogoršali najviše 2018. godine. Shatilli smo da situacija nije toliko naivna, jer su mi se noge oduzimale i osećala sam da trnem. Davali su mi neke lekove, ali to ništa nije delovalo u mom slučaju. Postoji neki inovativni lek koji primam, ali ću prestati jer sam odlučila da idem u Moskvu na lečenje matičnim ćelijama - kaže Biljana.

Moskva jedini spas

- Saznala sam da u Rusiji postoji institut za hematologiju koji se bavi lečenjem matičnim ćelijama, rekla sam mojoj doktorki da sam oslučila da idem tamo, a moram da budem "čista" poslednja tri meseca pred terapiju tamo, tako da ću prestati sa terapijom ovde mesec dana - priča Biljana, i dodaje:

- Znate kako, hvala lekarima koji su mi davali lekove koji ne bi uticali loše na trudnoću ukoliko ostanem trudna, to je jako bitno. Svakako, mlada sam žena, a verujte mi da do posla idem kolima ili taksijem, jer mogu da napravim smao dvadesetak koraka. mene muž kada vodi ja vučem noge, jer osećam kao da su teške 300 kilograma. Ljudi dok sam u lokalu na poslu kroz staklo ne vide bolesnu ženu. Posebno moram da se zahvalim svima koji su stali uz mene i organizuju akcije kako bi mi pomogli, ali me neretko pitaju da li ja zaista skupljam novac, jer sam se puno ugojila.

Pomoć preko potrebna

- Meni je prijem zakazan za 14. mart, ali je potrebno da se skupi suma od 50.000 evra, živim za taj dan i nadam se najboljem. Svako ko može da pomogne, zahvaljujem se - priča Biljana emotivnim glasom.

Ukoliko želite da pomognete Biljani, to možete uraditi na sledeći način: Upišite 1387 i pošaljite SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001511287-65

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001511469-04

IBAN:

RS35160600000151146904

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA