≫ 

Tužna slika iz Užica: Mladog policajca uništava bolest, kolege organizovale akciju i uputile emotivan apel

Nebojša je policijski službenik, zaposlen u PU za Grad Beograd u interventnoj jedinici 92. Završio je Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i Kriminalističko policijsku Akademiju u Zemunu

  • 6

Nebojša Božić (33), nekada policajac u punoj snazi, a sada borac za sopstveni život. Pre tri godine saznao je da u sebi nosi neprijatelja koji ga podmuklo napada. Šansu da pobedi nemilosrdnu bolest ovaj mladi Užičanin ima, ali ne na našim prostorima. Želje ima i velika je, ali nedostaju sredstava.

Nebojša je policijski službenik, zaposlen u PU za Grad Beograd u interventnoj jedinici 92. Završio je Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i Kriminalističko policijsku Akademiju u Zemunu.

Kolege za njega kažu da je veseo, pametan i pošten mladić.

On je 2020. godine saznao za strašnu dijagnozu - karcinom debelog creva i od tada Nebojša je na bolovanju. Operisan je dva puta ali, nažalost, rezultata nije bilo.

Crne vesti su se nizale. Bolest se proširila i metastazirala na jetru.

Šansa da dobije bitku se nalazi u Grčkoj. Potrebno je da ode na operaciju gama nožem, koji ciljano gađa delove tumora.

Nebojša trenutno ima velike troškove oko terapija i posebne ishrane. Takođe se čeka mišljenje i odobrenje lekara kako bi bio poslat u Grčku.

Živi sa roditeljima koji mu pomažu koliko mogu.

- Ponekad mogu da ustanem iz kreveta, ali sam većinu vremena vezan za njega, pa mi se roditelji nađu - ističe Nebojša, za 24.sedam.

U Užicu će 26. januara biti održana i humanitarna svirka na kojoj će biti prikupljen novac za Nebu, kako ga Užičani zovu.

Narodno pozorište Užice, u četvrtak u 20h, prodajom ulaznica za predstavu "Perplex", skupiće deo sredstava za Nebojšino lečenje.

Kolege su takođe apelovale da svi koji su u mogućnosti pomognu Milošu da dobije ovu najvažniju bitku.

- Nezavisni policijski sindikat Srbije moli sve zaposlene u MUPu, sve ljude dobre volje, sve ljude koji su u mogućnosti da ko koliko može uplati Nebojši novčanu pomoć na račun. Mi smo jedna porodica, i u dobru i u zlu, a ovo je situacija kada treba pokazati jedinstvo i humanost - objavili su.

Tekući račun u Halkbank: 155-6000181673925-62

Za Božić Nebojšu.

Video: Hoda na tetivama, a kolena su mu krvava: Mladom Željko je potrebna pomoć, a brine i o bolesnoj majci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    24. januar 2023 | 21:58

    Znam da na klinickom u bg ima gama noz i zasto se ovom momku ne uradi to o trosku rfzo? Jel treba veza da se dodje na red? Ili nemamo syrucne ljude koji rade na tome?

  • Mrmot

    24. januar 2023 | 22:09

    Danas instaliran aparat za mikrotalasnu ablaciju posebno pogodan za metaszaze na jetri,u centru za radiologiju i magnetnu rezonancu KCS! Nadam se da cete mu sada pomoci, koliko vec sutra.

  • Ej

    24. januar 2023 | 22:46

    Hajde sad Gasicu zovi vrhovnog pomozite čoveku ako se vec spekulise da to postoji kod nas.Gde ste političari koji tvrdite da zivimo lepo a decu i ljude lečimo sms porukama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA