Kristini smo potrebni kao nikad pre: "Japan je jedina nada, ostalo joj je još godinu dana života ako ne ode!"

Upiši 1182 i pošalji na 3030

  • 0
Kristina Foto: Fondacija budi human

Kristina Blagojević je rođena 09. septembra 2005. godine u Kruševcu kao drugo dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Živi sa roditeljima i dva brata u selu Globare pored Kruševca.

Kristina je bila zdravo i veselo dete koje je uživalo u svom detinjstvu sve do 2020. godine kada su se pojavile glavobolje, umor, promene u ponašanju, loše socijalne interakcije, pad koncentracije.

Usledili su specijalistički pregledi i dijagnostika. Tek u leto 2021. godine kada je Kristina imala epileptični napad, nakon CT glave koji je pokazao promene na mozgu konstatovano je da ima zloćudni tumor.

Hitno je operisana na Klinici za neurohirurgiju pri Kliničkom centru u Beogradu. Operativni zahvat je prošao uredno i tumor je u celosti uklonjen. Utvrđeno je da je u pitanju najagresivniji tumor Glioblastom gradus IV.

U grupi "Budi human" na Fejsbuku veliki broj ljudi organizovao je apel za donacije, a pojavila se srceparajuća informacija.

Kristina Foto: Fondacija budi human

Naime, neko od korisnika, blizak Kristini, napisao je kako se ona sada oseća nakon operacije u Turskoj koja nije bila uspešna. 

- Kristina ima težak oblik tumora na mozgu. Više pute je operisana, ali neuspešno. Ona se vraća kući, ali sa dijagnozom da će živeti još samo godinu dana. Zamislite kako je njoj i roditeljima, koji čuju tako nešto? Jedina nada, kao i mnogima u takvoj situiaciji jeste Japan, cifra je 400.000 evra. Da li ćemo dopustiti da jedan devojčica živi s tim da će živeti još godinu dana? Cigra je ogroma, ali uspeli smo i za druge mnogo puta, moramo i za nju. Molim vas da zamolimo sve, prijatelje i porodice, da pokrenemo licitacije i da pomognemo Kristini - napisala je Nina.

Kristinu tek čekaju mučne hemioterapije, a za nastavak lečenja potrebna joj je pomoć svih nas.

Sredstva su joj potrebna za lečenje, specijalističke preglede, rehabilitacije, laboratorijske analize, za lekove i suplemente, fizikalne tretmane, medicinski potrošni materijal kao i za putne troškove i smeštaj.

Roditelji više nisu u mogućnosti da sami snose troškove lečenja stoga se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu. Kristinin mlađi brat se 2011. godine suočio sa leukemijom i izašao iz bolesti kao pobednik. Pomozimo Kristini u njenoj pobedi.

Za Kristininu pobedu! Budimo humani!

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001292416-85

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001292699-12

IBAN:

RS35160600000129269912

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA