Vreme čitanja: oko 1 min.

Sonji su za 29 godina dijagnostikovana tri tumora: "Lice joj je oštećeno, nos pomeren, ne vidi na levo oko"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Borba sa kancerom počela je u Sonjinoj trećoj godini života i u toj borbi je izašla kao pobednik, ali posledice zračenja učinile su da se nakon nekoliko godina pojavi novi maligni tumor

  • 0
Sonja Lukan Foto: Budi human

Četvrt veka Novosađanka Sonja Lukan bori se sa retkom bolešću, a za njenih skoro 29 godina dijagnostikovana su joj tri maligna tumora. S obzirom na to da se bolest ne nalazi u sistemu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, imunoterapiju, koja predstavlja jedini lek, plaća porodica i pokrivaju donacije.

Iznos od 636.000 dinara novac je koji na svake četiri nedelje Sonja Lukan i njena porodica moraju da izdvoje za imunoterapiju s obzirom na to da cistostatike, kojima su lečeni prethodni tumori, više ne sme da pije, prenosi RTV.

- Terapija se pokazala kao dobra, nema novih metastaza. Sada je otišla na VMA na rekonstruciju lica koje je oštećeno, ne vidi na to levo oko, nos je pomeren, to sve treba da se rekonstruiše da bi mogla normalno da diše, neće moći da vidi normalno na to oko, ali imaće protezu - izjavila je Ljiljana Lukan, Sonjina majka.

Borba sa kancerom počela je u Sonjinoj trećoj godini života i u toj borbi je izašla kao pobednik, ali posledice zračenja učinile su da se nakon nekoliko godina pojavi novi maligni tumor.

U Kliničkom centru Srbije iks nožem zaustavljen je rast karcinoma, a novac za 10 narednih imunoterapija koje su jedini spas, kako kaže Ljiljana, uspeli su da skupe zahvaljujući dobrim ljudima velikog srca.

Međutim, potrebno je prikupiti 10.000 evra za još minimum dve terapije, a iako lekari preporučuju da Sonja nastavi sa imunoterapijom i nakon toga, porodica ističe da sve zavisi od finansija i da će se boriti sve dok imaju novca.

Porukom 1264 na 3030 možete donirati novac ili uplatiti na dinarski račun: 160-6000001381708-26

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001381621-93

IBAN:

RS35160600000138162193

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA