Vreme čitanja: oko 1 min.

Preslatki Stefan (6) ne komunicira i ne odaziva se na svoje ime: Jedina nada su tretmani matičnim ćelijama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Roditelji su uočili da Stefan ne uspostavlja kontakt očima, ne komunicira, ne odaziva se na svoje ime, ne pokazuje, nema udružene pažnje

  • 0
Stefan Mitov Printskrin: Fondacija Humanost bez granica

Stefan Mitov (6) iz Beograda je prve znake odstupanja u razvoju imao sa godinu i po dana. Roditelji su uočili da Stefan ne uspostavlja kontakt očima, ne komunicira, ne odaziva se na svoje ime, ne pokazuje, nema udružene pažnje. Stefan je afektivno usklađen, ali se razdraži posle nekog vremena, ima stereotipno ponašanje i nizak stepen adaptabilnosti.

Nakon obavljenih specijalističkih pregleda Stefanu su uspostavljene dijagnoze - F84.0 dečiji autizam (autismus puerilis), F84 prožimajući poremećaji razvoja (disordines evolutionis pervasive) i F79.9 duševna zaostalost, neoznačena - nema napomene o poremećaju ponašanja (retardatio mentalis, non specificata). Lečenje je započeto u Zavodu za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju "Prof. dr Cvetko Brajović", gde je pohađao logopedske tretmane, radne terapije, defektološke tretmane a imao je i rad sa pedagogom.

Jedina nada Stefanovim roditeljima su tretmani matičnim ćelijama, koji stimulišu psihomotorni razvoj i razvoj govora, kako bi ublažili simptome bolesti i popravili mu kvalitet života intenzivnim tretmanima, koji su izuzetno skupi.

Stefan Mitov Printskrin: Fondacija Humanost bez granica

Stefanu su sredstva potrebna za tretmane matičnim ćelijama, specijalističke preglede i laboratorijske analize, pa se roditelji obraćaju svim ljudima, koji su u mogućnosti da pomognu, kako bi Stefan što pre progovorio.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Stefanu za njegove prve reči tako što će preko Fondacije – Humanost bez granica poslati SMS sa brojem 145 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a. Suma koja je neophodna je 4.938.138.95 dinara.

Cena SMS poruke iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Stefanu možemo da pomognemo na sledeće načine:

SMS: 145 na 2407

Dinarski račun: 160-6000001633924-75

Devizni račun: 160-6000001643988-50

IBAN: RS35160600000164398850

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Video: Sreća se uvećava samo kad se deli: Sofijin snimak koji će vas dirnuti, pozvala u pomoć za drugaricu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA