Vreme čitanja: oko 2 min.

Sunčica boluje od teške bolesti, ali srce gaji nadu: Jedina želja joj je da ponovo vidi svoju decu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sunčica ima podršku porodice, supruga i troje dece. Ćerka Hirstina je kontaktirala sa fondacijom "Budi human"‚ prijavila majku, pozvala i kliniku

  • 0
Sunčica Stošić Foto: Budi human

00Sunčica Stošić, majka troje dece iz Vranja, godinama se bori sa multipla sklerozom, simptomi se pogoršavaju, a vid joj je oštećen 97 odsto. Tretman na klinici u Rusiji zakazan joj je za 20. jun, do tada mora da prikupi 7 miliona dinara.

I kada je loš dan priveže za krevet i infuziju, Sunčica Stošić je optimista, nada se da će uspeti da ostvari najveću želju.

- Pošto od 2016. godine imam 97 odsto oštećenje vida, želja mi je da opet vidim svoju decu, pošto ih pamtim onako kako ih znam još od tada, to mi nekako najteže pada - kaže Sunčica Stošić iz Vranja.

Vidi siluete, ne razaznaje likove. Ni otežano kretanje je ne sprečava da radi, muzikom oplemenjuje slavlja. Kolege muzičari su solidarni, pevaju za Sučicu, ulaznice sa kocerata u Vranju su prilog za lečenje.

- Iako sam 22 godine krila da imam i multiplu, i epilepsiju, i oštećenje vida 97 posto, i nekako mi bilo lakše da to prikrijem i prećutim, i da ljudi ne znaju, sad kako su se lezije spustile na vratni kičmeni deo, sve je teže i teže, i valjda kako godine idu, kažu da će da bude sve gore i gore, i da moramo da potražimo pomoć - navodi Sunčica Stošić iz Vranja.

Sunčica ima podršku porodice, supruga i troje dece. Ćerka Hirstina je kontaktirala sa fondacijom "Budi human"‚ prijavila majku, pozvala i kliniku.

- Kada sam videla koliko je moja mama u lošem stanju, i koliko je njoj zapravo loše, kada sam saznala da postoje aktivne lezije, kada je to magnetna rezonanca pokazala, ja nisam mogla da prihvatim da će ona da bude prosto u kolicima i onda rekla sam, ako postoji šansa, ja ću tu šansu da probam da uhvatim, i da probam da iskoristim, i da uradim sve što je u mojoj moći da sutra ponovo šetam ruku pod ruku sa mojoj mamom - kaže ćerka Hristina Stošić.

Sunčici možemo pomoći na sledeći način:

Slanjem SMS poruke sadržaja 1464 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001615080-56

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun: 160-6000001616484-15

IBAN: RS35160600000161648415

SWIFT/BIC:DBDBRSBG

Instrukcije za plaćanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA