Vreme čitanja: oko 1 min.

Glavobolje, umor i pad koncentracije Kristinu su odvele kod lekara: Otkriven joj je tumor, i mora u Japan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kristini možemo pomoć slanjem 1182 na 3030

  • 0
Kristina Blagojević Foto: Budi human

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN - Aleksandar Šapić prikuplja novac za Kristinu Blagojević (18) iz Kruševca kojoj je dijagnostikovan zloćudni tumor na mozgu. Ona je operisana jednom kod nas, drugi put u Istanbulu, pošto se tumor vratio, a sada joj je neophodno da ode u Japan.

Kristina je, da podsetimo rođena  kao drugo dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Živi sa roditeljima i dva brata u selu Globare pored Kruševca.

- Bila je zdravo i veselo dete koje je uživalo u svom detinjstvu sve do 2020. godine kada su se pojavile glavobolje, umor, promene u ponašanju, loše socijalne interakcije, pad koncentracije. Usledili su specijalistički pregledi i dijagnostika. Tek u leto 2021. godine kada je Kristina imala epileptični napad, nakon CT glave koji je pokazao promene na mozgu konstatovano je da ima zloćudni tumor - navodi se na dajtu Budi human.

Hitno je operisana na Klinici za neurohirurgiju pri Kliničkom centru u Beogradu. Operativni zahvat je prošao uredno i tumor je u celosti uklonjen. Utvrđeno je da je u pitanju najagresivniji tumor Glioblastom gradus IV.

Kristina Blagojević Foto: Budi human

- Nakon godinu dana, tumor se na žalost vratio. Kristina je operisana u bolnici u Istanbulu. S obzirom da se radi o vrlo agresivnom tumoru, neophodno je da što pre nastavi lečenje na jednoj klinici u Japanu, gde se primenjuje inovativna terapija lekom Delytact. 

Sredstva su joj potrebna za lečenje, specijalističke preglede, rehabilitacije, laboratorijske analize, za lekove i suplemente, fizikalne tretmane, medicinski potrošni materijal kao i za putne troškove i smeštaj.

Roditelji više nisu u mogućnosti da sami snose troškove lečenja stoga se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu. Kristinin mlađi brat se 2011. godine suočio sa leukemijom i izašao iz bolesti kao pobednik. Pomozimo Kristini u njenoj pobedi.

Za Kristininu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Kristini!

Slanjem poruke 1182 na 3030

I uplatama:

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001292416-85

Uplatom na devizni račun:

160-6000001292699-12

IBAN:

RS35160600000129269912

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA