Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesna zbog bolesti izgubila 14 kg i sad su joj proteze za noge prevelike: Tužna priča majke hrabrost iz Vranja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesna se '99 bacila na svoju bebu da je zaštiti od kiše gelera i tada je ostala bez obe noge

  • 4
Vesna Stojković Foto: Privatna arhiva

Vesni Stojković iz Vranja kojoj su građani Srbije svojim donacijama obezbedili proteze za obe noge, sada je hitno potrebna pomoć. Njoj nedostaje svega 40.000 dinara kako bi otišla u Beograd na izradu novih proteza čije troškove pokriva fondacija "Budi human", ali ne i smeštaj koji joj je neophodan.

Tih mračnih godina kada je Srbijom sejana smrt sa neba, jedna majka je štiteći svoju ćerku primila kišu gelera i ostala bez obe noge. Nakon mučne borbe da ponovo napravi samostalan korak Vesna je to i uspela uz pomoć dobrih judi koji su joj donacijama obezbedili proteze za noge. Nakon toga ona započinje još jednu borbu, dobija neprijatelja koji je ponovo vezao za krevet.

Tumor debelog creva koji je ovoj hrabroj ženi dijagnostifikovan vezao je za postelju. Ona više ne može da upotrebi svoje proteze za noge jer je zbog bolesti oslabila 14 kilograma i sada su joj velike.

Dobila je i biološke terapije, ali ne može da ih prima jer proteze više ne može da upotrebi.

- Stanje se još više pogoršalo. Mnogo sam loše - rekla je Vesna.

Problem je sada platiti smeštaj u Beogradu jer bi tamo trebala da ostane kako bi joj u kompaniji za proizvodnju ortopedskih pomagala napravili nove proteze - ležišta za njene noge.

Kako kaže, novac na računu pokriva trošak za proteze, ali ne i za privatan boravak u Beogradu gde bi trebala da se zadrži dva, tri meseca za koji fali svega 40.000 dinara 

Novac za smeštaj mora da sakupi sama, a stanje je alarmantno. Vesna, naime, živi sama na petom spratu zgrade bez lifta i ne može uopšte da izađe napolje.

Ona apeluje na sve ljude koji su u mogućnosti da joj pomognu da se izbori sa bolešću kao što je i hrabro stala na proteze i krenula da korača kroz život uprkos strahotama koje je doživela.

Vesni možete pomoći uplatom na sledeće račune:

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000805434-17

Uplatom na devizni račun: 160-6000000835225-78

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA