Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kako da mu kažem biće dobro, a neće": Poruka majke malog Nikole slama srca, zašto smo ga zaboravili?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve vreme dok je gledala sina pitala se kako da mu obeća da će biti dobro kada u to nije sigurna

  • 0
Nikola Aćimović Foto: Privatna arhiva

Nikola Aćimović (16) koji boluje od Dišenove mišićne atrofije može da se izleči samo uz našu pomoć. Za ovu bitku potrebno mu je čak 500.000 evra, a njegova majka objavila je da je do sada prikupljeno samo 38 odsto sredstava.

Nikolina majka Gordana objavila je potresnu poruku na svom Fejsbuku u kojoj je navela da je njen sin juče jedva ustao iz kreveta, a prisetila se i njegovih teških reči koje kidaju dušu.

- Juče je Nikola jedva ustao iz kreveta. Ceo dan katastrofa... "Mama molim te zagrli me", grlim ga nežno i polako kao da je od stakla, bojim se da ga ne povredim, a na svojim grudima osećam nenormalno lupanje njegovog srca. "Joj mama što su ti teške ruke" Strah je prisutan... Pogledam njegove oči pune suza i sve mi je jasno. Jasno mi je koliko se boji, koliko je svestan svoje bolesti svoje nemoći... Dok ga grlim on kroz suze priča kako nije mogao da ustane, kako su mu teške noge, teške ruke, boli ga vrat, leđa...I odjednom... "Mamice je l da ne daš ti mene, sve će ovo da prođe, biće meni dobro". Knedla u grlu...borim se sa suzama... - piše njegova majka ispod fotografije na kojoj se vidi nemoćni tinejdžer priključen na aparate.

Gordana objašnjava da je ipak uspela da se suzdrži i ne pusti nijednu suzu, ali je zato oluja iskidala njeno srce. Sve vreme dok je gledala sina pitala se kako da mu obeća da će biti dobro kada u to nije sigurna.

- Nisu suze krenule niz obraze, ne želim da ih vidi Nikola, al zato u srcu oluja kida ga na delove, a u glavi hiljadu misli šta da kažem... Kako da mu kažem da će biti dobro a neće... Kako da mu kažem da će sve proći a neće... Kako da ga slažem a nikad ga nisam lagala... Ništa mu nisam odgovorila... Samo sam ga malo jače zagrlila i ćutala... Nije ponovio pitanje i ako nije dobio odgovor. Zna on odgovor... Zna on da neće proći... Zna on da neće biti dobro... Zna on da mu je HITNO potreban LEK! Zna on da mi nemamo ogromnih 500.000 evra, da pokušavamo duže od dve godine da prikupimo novac al smo tek na 38% - zaključuje majka dečaka koji se bori svim silama za bolje sutra.

Podsetimo, Nikoli je ova podmukla bolest dijagnostifikovana još po rođenju, a majka, iako zna da više neće moći da stane na noge, nada se da će još dugo moći da gleda osmeh na njegovom licu koji joj svakodnevno daje snagu da nastavi hrabru i lavovsku borbu.

Nikoli možemo pomoći na sledeće načine:

Putem SMS poruke sadržaja 1056 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131176-66

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun: 160-6000001133896-54

IBAN: RS35160600000113389654

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Instrukcije za plaćanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA