Vreme čitanja: oko 1 min.

Mala Nadica slika za teško bolesnog ujaka: Želi i ona da pomogne da Dragan dobije nov bubreg

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od juna 2020. godine Dragan Bogosavljević (48) otac četvoro dece,boluje od hronične bolesti bubrega 5. stepena što je krajnji stadijum. On je uključen u hronični program lečenja terminalnog stadijuma hronične bubrežne insuficijencije, ponavljanim redovnim hemodijalizama

  • 0
Humanitarna Licitacija, Dragan Bogosavljević Foto: Privatna arhiva

Kako bi njen ujak koji boluje od hronične bolesti bubrega 5. stepena uspeo da prikupi novac za lečenje u inostranstvu, desetogodišnja Nadica Jovanović odlučila je da svoj doprinos i lati se četkice i boja. Humana devojčica je sestričina Dragana Bosavljevića, a njena prva slika već je prodata na licitaciji.

Od juna 2020. godine Dragan Bogosavljević (48) otac četvoro dece,boluje od hronične bolesti bubrega 5. stepena što je krajnji stadijum. On je uključen u hronični program lečenja terminalnog stadijuma hronične bubrežne insuficijencije, ponavljanim redovnim hemodijalizama.

Njegova sestričina Nadica Jovanović, priključila se akciji prikupljanaj novca za svog ujaka slikajući za njega, a njeni radovi se prodaju na humanitarnim licitacijama.

Podsećamo, Draganova bolest je svoju prisutnost prvi put pokazala 2018. godine u vidu učestalog noćnog mokrenja, povišenih laboratorijskih vrednosti uree i kreatinina u krvi, hipertenzije i anemije, kada je hospitalizovan zbog biopsije bubrega. Tada mu je dijagnostikovana hronična bubrežna insuficijencija.

Pod kontrolom bolest je uspeo da održi dve godine, ali od juna 2020. uključen je u hronični program lečenja terminalnog stadijuma hronične bubrežne insuficijencije, ponavljanim redovnim hemodijalizama.

S obzirom na to da do sada nije dobio priliku za transplantaciju, prinuđen je da lečenje nastavi u inostranstvu gde je moguće uraditi transplataciju bubrega.

Sredstva su mu potrebna za transplantaciju bubrega u inostranstvu, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove, suplemente, troškove prevoda medicinske dokumentacije kao i za putne troškove za odlazak na lečenje i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Draganovo bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Draganu!

Slanjem SMS poruke sa sadržajem 1494 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001670790-57

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun: 160-6000001671212-52

IBAN: RS35160600000167121252

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Instrukcije za plaćanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA