Vreme čitanja: oko 1 min.

Preslatka Kalina (4) u Japanu: To je cilj koji njena porodica želi da dostigne

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kalina je kognitivno zdrava devojčica, vesela, druželjubiva i socijalizovana * Sredstva su potrebna za lečenje imunoterapijom, za poboljšanje disharmoničnog razvoja koja je dostupna u Japanu

  • 1
Kalina Vasiljević Printskrin: Budi human

Kalina Vasiljević (4) je treće dete iz treće uredno vođene trudnoće, rođena u terminu. Prve naznake Kalininog disharmoničnog razvoja (Dg.F83 Disordines evolutionis specifici mixti- mešoviti specifični poremećaj razvoja) roditelji su primetili posle njene prve godine jer nije mogla samostalno da stoji.

Sa 14 meseci uključena je u fizikalni tretman, prve korake napravila je sa 17 meseci, a samostalno je prohodala sa 18 meseci. Njena motorika se nije razvijala očekivanim tempom tako da je ona u uzrastu od nepune 4 godine dosta slaba, penjanje uz i silaženje niz stepenice su otežani i potrebno joj je pridržavanje. Od druge godine starosti započeta su i ispitivanja zbog kašnjenja u razvoju govora jer je roditelje dozivala spajajući slogove.

Nakon brojnih obavljenih specijalističkih pregleda otkriveno je da ima kašnjenje u razvoju kao i epileptiformne promene u regiji zaduženoj za govor, kao i nezrelost celokupnog nervnog sistema.

Kalina Vasiljević Printskrin: Budi human

Kalina je kognitivno zdrava devojčica, vesela, druželjubiva i socijalizovana. Svoj nedostatak govora kompenzuje uglavnom pokaznim gestom, a ponekad i nekom reči. Iako je skoro već dve godine uključena u redovan logopedski tretman, njen napredak je jako spor. Porodica nije više u mogućnosti da samostalno finansira njeno lečenje zbog čega im je potrebna pomoć.

Sredstva su potrebna za lečenje imunoterapijom za poboljšanje disharmoničnog razvoja koja je dostupna u Japanu, za logopedske i defektološke tretmane, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove i suplemente, hidroterapije, neurofeedback i biofeedback terapije, kao i za troškove puta i smeštaja u toku lečenja u inostranstvu.

Kalini možemo da pomognemo na sledeće načine putem Fondacije "Budi human":

upiši 1545 i pošalji sms na 3030

Jednokratna pomoć 200 din

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001725539-31

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001726339-56

IBAN:

RS35160600000172633956

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Video: Đula (13) ima SMA, ali ne skida osmeh s lica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    18. avgust 2023 | 19:56

    Mi koristimo usluge zdravstva Srbije i moramo biti zadovoljni,ko inostranstvomželi neka plaća dodatno osiguranje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA