Vreme čitanja: oko 3 min.

"Humanost bez granica" počinje sa radom u još jednoj zemlji: "Zajedno za one kojima je pomoć najpotrebnija"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Već sada je u Bosni i Hercegovini aktivno 32 humanitarnih brojeva naših korisnika

  • 0
Humanost bez granica Foto: Humanost bez granica

Fondacija "Humanost bez granica" već nekoliko godina pomaže u lečenju dece iz Srbije, a sada je otvorila i svoje predstavništvo u Bijeljini za sve građane Bosne i Hercegovine. Više od stotinu dece kojima je omogućeno lečenje u Srbiji je odličan rezime ove organizacije koja sada sa radom počinje i u BiH, navode oni.

Vladimir Vučetić, osnivač i predsednik Upravnog odbora Fondacije - humanost bez granica je osmislio koncept koji podrazumeva više humanitarnih brojeva na jedinstvenoj SMS platformi, koji se već skoro deset godina primenjuje u Srbiji.

- Ubuduće će svi građani Srbije i BiH, kojima je pomoć potrebna, moći preko naše Fondacije da dobiju svoje posebne humanitarne brojeve i bankarske račune - kaže on.

Već sada je u Bosni i Hercegovini aktivno 32 humanitarnih brojeva naših korisnika. Svi oni imaju i svoje srpske humanitarne SMS brojeve.

Vučetić navodi da pomoć dolazi kroz jedinstveni sistem putem kog se prikupljaju sredstva.

Vladimir Vučetić Foto: Humanost bez granica

- Pomoć dolazi kroz jedinstveni sistem, u kome svako dete ili odrasla osoba dobija svoj broj za prikupljanje sredstava putem SMS poruka i svoje posebne bankarske račune. Ovaj projekat je omogućio da veliki broj naših humanih građana direktno utiče na živote onih kojima je pomoć potrebna. Slanjem SMS poruka na brojeve ili uplatama na račune naših korisnika svako od nas može da pomogne nekom ko nema finansijske mogućnosti da plati svoje lečenje i kasniji oporavak. U isto vreme donatori mogu na našem sajtu Fondacija.rs da prate kako se njihove donacije koriste i da vide konkretne rezultate svog doprinosa. Zahvaljujući ovom sistemu, uspeli smo da sakupimo preko milion evra i, najvažnije, pružili smo pomoć za 110 dece - kaže on.

Kako kaže, odlučili su da prošire teritorijalnu pokrivenost, jer se u samom imenu fondacije spominje da humanost nema granice.

- Vođeni principom koji se nalazi u imenu naše Fondacije, da humanost ne poznaje granice, odlučili smo da proširimo svoj uticaj izvan Srbije i pomognemo deci i odraslima u susednoj Bosni i Hercegovini. Sa velikim entuzijazmom smo otvorili novo sedište naše Fondacije u Bijeljini, gradu koji je poznat po svojoj gostoljubivosti i zajedničkom duhu. Odatle ćemo raditi ruku pod ruku sa građanima širom Bosne i Hercegovine, pružajući pomoć onima kojima je najpotrebnija. Kao i u Srbiji, svako dete u Bosni i Hercegovini, koje se nađe pod našom zaštitom dobiće svoje humanitarne brojeve u obe države putem kojih će ljudi moći da uplate sredstva direktno za njihovo lečenje. Ovaj sistem ne samo da pruža transparentnost, pošto se na našem sajtu vide sve uplate i isplate, već i pruža priliku svakom pojedincu da se lično uključi i da svoj doprinos - dodaje Vučetić.

Ipak, planiraju i da organizuju razne događake koji će imati za cilj da edukuju javnost o važnosti i solidarnosti zajedničkog delovanja.

- Verujemo da je edukacija ključna za razvoj snažnog i zdravog društva. Kroz ovaj prošireni angažman nadamo se da ćemo podstaknuti talas solidarnosti i humanosti, koji će preplaviti ceo region. Naš cilj je da stvorimo mrežu podrške koja će spajati ljude preko granica, gradeći mostove ljubavi i razumevanja među nama. U ime svih nas u Fondaciji "Humanost bez granica" želim da se zahvalim svim dosadašnjim donatorima i volonterima koji su učinili naš rad mogućim. Pozivam sve da se pridruže našem pokretu, šireći reč i pridružujući se našim naporima da stvorimo svet bez granica, posebno za sve naše najmlađe sugrađane. Ukoliko neko nije u finansijskoj mogućnosti da uplati novac ili pošalje SMS, od velike je pomoći i deljenje vesti i apela na društvenim mrežama - zaključuje osnivač fondacije.

Pomozimo rad Fondacije!

SMS Srbija: 1 na 2407

Poziv BiH: 17101

Dinarski račun: 160-467311-84

KM: 1610000299720020

Svrha doznake: 001

Devizni račun: 00-540-000208.2

IBAN: RS35160005400002080262

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Online donacije: E-doniraj PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA