≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta je bolest učinila od mlade majke: Tamaru karcinom vezao za krevet, svi se mole da se izleči zbog ćerkice

Vreme čitanja: oko 1 min.

U aprilu ove godine Tamara dobija poražavajuće vesti kada su joj odstranili bubreg i saopštili da je karcinom u njenom telu dostigao četvrti stadijum

  • 0
Tamara Mijić Mihajlović Foto: Privatna arhiva

Za dva meseca karcinom se proširio čitavim telom Tamara Mijić Mihajlović (33) majke sedmogodšnje devojčice. Strašna bolest prikovala je ovu mladu ženu za krevet i o njoj se sada brine njena porodica, roditelji, brat i sestra. Njena prijateljica Aleksandra koja je svojom pričom o borbi sa karcinomom dala svima vetar u leđa, moli se za pobedu svoje prijateljice nad pošasti koja je vladala i njenim oraganizmom.

U aprilu ove godine Tamara dobija poražavajuće vesti kada su joj odstranili bubreg i saopštili da je karcinom u njenom telu dostigao četvrti stadijum.

- Nakon operacije Tamaru doktori nisu upućivali na dalje terapije sve do kraja maja kada joj je jako otekla ruka i zabolela je. Kada su otišli na snimanje videlo se da ima metastaze i da je karcinom napao ruku, potom nogu, pa karlicu i kroz dve nedelje je završila u krevetu - priča Aleksandra, Tamarina prijateljica, za Telegraf.rs.

Kako kaže brižna Aleksandra, Tamara od juna konstatno leži, nema osećaj ni za šta i otežano komunicira.

Nadu da ipak postoji mogućnost da se Tamara oporavi ulio im je doktor iz Turske.

- Doktor iz Turske sa kojim su pričali je rekao da ne razuma naš sistem rada i kako je moguće da ženu ne pošalju na neki tretman, hemioterapije ili zračenje da se to suzbija, nego su je samo pustili tako - priča Aleksandra.

Jednom mesečno Tamara ide na transfuziju u Kamenicu, dodaje Aleksandra, ali doktori su poslednji put rekli njenoj majci da je Tamara stadijum pred smrt.

- Doktor iz Turske je rekao da vredi pokušati i oni sada hoće da idu u Istanbul i pokušaju da je spasu - kaže Aleksandra.

Mole se svi humani ljudi da pomognu Tamarinoj porodici da izdrže troškove puta i lečenja u Turskoj uplatom novca na žiro račun Tamarinog oca.

205-900102991540619 Milorad Mijić 

(Telegraf.rs)

Video: Počinje skrining program za rano otkrivanje raka pluća u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA