≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Milošu odstranjen bubreg koji mu je donirala devojka Marija: Snovi se srušili u trenu, ušli u novu borbu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Miloš je uspeo da prikupi neophodna sredstva za transplantaciju bubrega u inostranstvu koja je obavljena 2.novembra 2023. godine, ali nažalost usled komplikacija koje su nastupile transplantirani bubreg morao je biti odstranjen kao i deo tankog creva. Sprovedeno je antibiotsko lečenje nakon kog se Miloš vratio u Srbiju

  • 2

Milošu Markoviću (30) iz Strmova kojem je devojka Marija donirala bubreg stanje se pogoršalo nakon transplatacije koja je obavljena u Turskoj. Transplantirani bubreg je odstranjen, a sa njim i deo tankog creva. Kako bi se Miloševo stanje poboljšalo potrebno je u najkraćem roku obaviti novu transplantaciju bubrega za šta mu je potrebna pomoć svih humanih ljudi.

Milošu je 2016. godine dijagnostifikovan membranopriliferativnog GMN inicijalno manifestovanog bubrežnom insuficijencijom, a od 2018. godine otpočet je hemodijalizni program lečenja. Više puta je hospitalizovan u Klinici za nefrologiju VMA, a ustanovljene dijagnoze su: Hronična bolest bubrega 5. Stepena, Hronični zapaljenski bubrežni sindrom-Difuzni mezangiokapilarni glomerulonephritis.

Miloš je uspeo da prikupi neophodna sredstva za transplantaciju bubrega u inostranstvu koja je obavljena 02.novembra 2023. godine, ali na žalost usled komplikacija koje su nastupile transplantirani bubreg morao je biti odstranjen kao i deo tankog creva. Sprovedeno je antibiotsko lečenje nakon kog se Miloš vratio u Srbiju.

Početkom decembra prošle godine hitno je hospitalizovan na VMA usled osećaja opšte slabosti, ekstremne malaksalosti i osećaja nedostatka vazduha.

Kako bi se Miloševo stanje poboljšalo potrebno je u najkraćem roku obaviti novu transplantaciju bubrega.

Miloš nije u mogućnosti da samostalno obezbedi finansijska sredstva za lečenje u inostranstvu pa se ovim putem obraća svim humanim ljudima da mu pomognu svojim donacijama jer nema vremena za čekanje.

Sredstva su mu potrebna za transplantaciju bubrega i lečenje u inostranstvu, laboratorijske analize, kontrolne preglede, lekove, suplemente kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Podsećamo, Milošu je devojka Marija Milojković (31) donirala bubreg nakon čega je Miloš počeo da ustaje, šeta, jede.

- Otišli smo 22. oktobra u Tursku na preglede i mislili da se vratimo nazad već u petak. Međutim doktor je rekao da može operacija, sve se poklopilo i tako ostanemo i završimo sve. Bože zdravlja za nekih 20 dana Miloš će kući. Nakon transplantacije Miša je proveo 24 sata na intezivnoj nezi i danas je došao u sobu. Bubreg je odmah počeo da radi, sada pije terapiju i prate svaki sat kako napreduje - pričala je tada Marija za Telegraf.rs.

- Ustaje, šeta, jede. Ja već sutra izlazim iz bolnice. Ovo je kao rutinska operacija ovde - pričala je Marija Milojković nedugo nakon operacije.

Slanjem SMS poruke 1552 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001725565-50

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001726358-96

IBAN:

RS35160600000172635896

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    11. januar 2024 | 11:36

    Dajte broj za uplate

  • Mlj1228

    11. januar 2024 | 14:12

    Do sada nisam čuo za takav humani gest jedne devojke!! Na zalost, nije uspelo?!?! Tu je greška genetičara, jer se podudarnost donatora ispituje na savršenim aparatima, što ovde nije bio slučaj! Ne treba nikom olako verovati, jer ni "stručnjaci" nisu svi stručnjaci, već samo rade za pare!! Žalosno!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA