Vreme čitanja: oko 1 min.

Pomozimo Isidori da se oporavi i vrati svakodnevnom životu

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pomozimo Isidori i uplatom na dinarski račun: 160-6000001131232-92

  • 0
Isidora Foto: Budi human

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN - Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Isidoru Koroliju (30).

U avgustu 2018. godine Isidori se dogodio iznenadni prestanak rada srca. Brzom intervencijom ekipe hitne pomoći je reanimirana i životne funkcije su joj vraćene, ali je usledila dalja 16-dnevna borba jer je Isidora upala u stanje kome. Nakon buđenja iz kome, koje je sve vreme bilo neizvesno, ispostavlja se da je prestankom rada srca i pluća došlo do trajnog oštećenja mozga.

U početku nije mogla da guta, govori niti da napravi bilo koji pokret tela. Sve što je mogla jeste komuniciranje treptanjem, smehom i plakanjem.

Vremenom se njena situacija popravlja, govor joj se vraća. Od isključivog ležanja u krevetu došla je do toga da može da sedi u invalidskim kolicima, kao i do ograničenih pokreta ruku i jedne noge. Međutim, zbog kontraktura zglobova još uvek ne može funkcionalno da koristi ruke, te je osuđena na tuđu brigu i pomoć.

Isidora je pre toga završila osnovnu muzičku školu i svirala klavir, zatim je išla na studije slikarstva kojim se bavila. Isidora živi za dan da ponovo uzme slikarsku četkicu u ruke ili da spusti prste na dirke klavira. Da bi to ostvarila, potrebni smo joj svi mi da joj pomognemo.

Isidori su sredstva potrebna za svakodnevnu fizikalnu terapiju, rehabilitaciju, radnu terapiju, boven tehniku, električni bolnički krevet, električna kolica, pomagala,specijalističke preglede, rehabilitaciju kao i mogućnost oporavka u inostranstvu uz korišćenje znatno naprednijih tehnika i tehnologija koje u Srbiji nisu dostupne, za ortopedska pomagala kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Isidoru! Budimo humani!

Pomozimo Isidori!

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001131232-92

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001133925-64

IBAN:

RS35160600000113392564

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA