Vreme čitanja: oko 1 min.

RIK: Lista Čedomira Jovanovića i još tri da dostave potrebne potpise

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je rečeno, izborna lista "Mora drugačije" treba da dostavi još najmanje 273 pravno valjane izjave birača koji podržavaju tu listu

  • 2
Republička izborna komisija RIK Printskrin: Tanjug

Republička izborna komisija (RIK) naložila je danas nekim izbornim listama, među kojima i izbornoj listi "Čedomir Jovanović - Mora drugačije", da u roku od 48 sati otklone nedostatke koji su smetnja za njihovo proglašenje, odnosno nedostajući broj potpisa podrške birača.

Kako je rečeno, izborna lista "Mora drugačije" treba da dostavi još najmanje 273 pravno valjane izjave birača koji podržavaju tu listu.

Na sednici je konstatovano da je ta lista pravno valjana i da ispunjava uslov o zastupljenosti polova. Takođe, RIK je naložio i koaliciji "Dosta!Evropski put" i izbornoj listi "Ruska stranka-Slobodan Nikolić" da u roku od 48 sati otklone nedostatke zbog kojih nije bilo moguće njihovo proglašenje.

Koalicija "Dosta! Evropski put! treba da u roku od 48 sati pribavi 8.009 nedostajućih pravno valjanih izjava birača. Kako je rečeno, u slučaju da u predviđenom roku ne otklone nedostatak neće biti proglašena.

Kada je reč o "Ruskoj stranci - Slobodan Nikolić" na sednici je konstatovano da su prikupili 4.814 pravno valjanih potpisa i da je potrebno da dostave najmanje još 186 potpisa.

Pored toga, RIK je naložio i izbornoj listi "Srbija na Zapadu - da se struka pita" da Republičkoj izbornoj komisiji u istom roku dostavi najmanje 584 nedostajuće pravno valjane izjave birača.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučević u Pazovi dao podršku listi "Aleksandar Vučić - Vojvodina ne sme da stane"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA