≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dimitrijević: RIK ne može raspisivati nove izbore u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

U više navrata sam pojašnjavao da RIK ne može, ni na koji način, da bude uključena u sprovođenje aktuelnog izbornog postupka u Beogradu, rekao je predsednik RIK-a

  • 3
Izbori 2023 RIK konferencija Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević izjavio je danas da RIK ne može raspisivati nove izbore u Beogradu.

"U više navrata sam pojašnjavao da RIK ne može, ni na koji način, da bude uključena u sprovođenje aktuelnog izbornog postupka u Beogradu, a još manje da utiče na raspisivanje novih izbora", rekao je Dimitrijević tokom sednice RIK, na kojoj se raspravljalo o zahtevu koalicije "Srbija protiv nasilja" (SNP) za raspisivanjem i sprovođenjem novih izbora za Skupštinu Grada Beograda.

Kako je naveo, koalicija SNP zamolila ga je da pruži pravno mišljenje i tumačenje podnetog zahteva , kao i materijala koji su uz ovaj zahtev podneti, a to su bili posebno pozivi za glasanje takozvanih "fantomskih birača", odnosno navodnih nepostojećih birača na određenim adresama koje su dostavili na jednoj gomili poziva za glasanje.

"Na ovaj način sam morao da reagujem i nakon jučerašnjih obraćanja pojedinih članova RIK ispred koalicije 'Srbija protiv nasilja', ovde ispred sedišta RIK. Tu je nastavljena priča o navodnim nepravilnostima i takozvanim 'fantomskim biračima', pa ne bih želeo da se time, svesno ili nesvesno, dodatno javnost dovodi u zabludu da RIK ima veze sa bilo kakvim navodnim nepravilnostima, na kojima se već danima zasnivaju protesti ovde ispred zgrade sedišta RIK", istakao je Dimitrijević.

(Telegraf.rs)

Video: Pristalice SPN ponovo ispred RIK-a: Blokiran saobraćaj u Kralja Milana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    23. decembar 2023 | 18:57

    Подршка.

  • Mira

    23. decembar 2023 | 23:02

    Moze, moze samo vam se cini raspisacete ih i to pevajuci. Oebs nije trazila opozicija da nadgleda vec neko ko je hteo da svetu prikaze nase postenje a oni preko toga sta su videli preci nece.

  • Ena

    23. decembar 2023 | 23:28

    Strašno je da visoki funkcioneri neke stranke ne znaju osnovne stvari vezane za izbore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA