ZA NJIH (NI)JE ČUO CEO SVET: Ovako su se nekada zvali "The Beatles" i "Queen" (FOTO)

"Johnny and The Moondoogs","The Polka Tulk Blues Band", "Tea Set" i "Smile" samo su neki od naziva koje su svojevremeno nosili neki od legendarnih sastava

  • 4

Bendovi poput "Johnny and The Moondoogs","The Polka Tulk Blues Band", "Tea Set", "Smile" i ostali obeležili su istoriju rokenrol muzike, pre svega zahvaljući nezaboravnim numerama, koje su postale svestki hitovi na prvo slušanje.

Da ste ne biste zbunili, u pitanju su nazivi sastava "The Beatles", "Black Sabbath" i mnogih drugih sa njihovih samih početaka, a mi možemo samo da nagađamo da li bi im ova imena donela svetsku popularnost.

Čuveni "Bitlsi" počeli sa radom davne 1957. godine, a svoju grupu nazvali su ni manje ni više nego "Johnny and the Moondogs". Međutim, ovaj naziv se nije dugo zadržao i bend je počeo da nastupa pod imenom "The Beatles". Liverpulski sastav je sa novim nazivom, ali i hitovima, osvojio svet.

Davne 1968. godine Ozi Ozborn, Tomi Ajomi, Džizer Batler i Bil Vord formiraju sastav "The Polka Tulk Blues Band". Sastav ubrzo menja ime u The Earth, i na kraju u "Black Sabbath", po istoimenom horor filmu u kome glavnu ulogu igra Boris Karlof. Bend je pod ovim nazivom stekao međunarodnu popularnost i izbacio brojne hitove kao što je "Paranoid".

Legendarni bend "Pink Floyd" je tokom svoje istorije menjao naziv u više navrata. Čuvena britanska grupa je nosila sledeća imena: "Sigma 6", "The Megadeaths", "The Abbads", "The Sreaming Abbads", "Leonard's Lodgers", "Spectrum Five", kao i "Tea Set". Tokom godina eksperimentisanja, Rodžer Voters i Nik Mejson konačno su izabrali naziv "Pink Floyd", koji je pod ovim imenom "žario i palio" planetom.

I "Led Zeppelin" je deo ove liste. Slavni britanski bend, uz koje hitove su odrastale mnoge generacije, se na početku zvao "The New Yardbirds".

Ni čuveni rok sastav "Queen" nije imao isti naziv od početka nastanka. Naime, Brajan Mej, Tim Stafel i Rodžer Tejlor formirali su grupu koji su nazvali "Smile". Odlaskom Stafela i dolaskom slavnog Fredija Merkjurija, premenjeno je ime grupe u "Queen".

Šta tek reći za grupu "Red Hot Chili Peppers", koji su imali izuzetno neobičan naziv za bend. Ovaj kalifornijski sastav prvobitno se zvao "Tony Flow and the Majestic Masters of Mayhem". Međutim, Kidis i društvo promenili su ime gruoe u sada već čuveno "Red Hot Chili Peppers".

Tokom svoje istorije imena svojih bendova menjali su i "Nirvana" (ranije su se zvali "Ted Ed Fred"), "Muse" ("Rocket Baby Dolls), "Pear Jam" ("Green River", "Mookie Blaylock"), kao i mnogi drugi.

(Telegraf.rs / Izvor: seriouslyforreal.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA