MALI HEROJ SRBIJE VELIKOG SRCA: Jovan prodaje maline kraj puta i radi mnoge teške poslove iz jednog mnogo jakog razloga (VIDEO)

U zoru, on i sestra odu u malinjak gde naberu voće koje prodaju kraj puta

  • 8

Svako jutro u zoru osmogodišnji Jovan Gajić odlazi u malinjak sa sestrom. Sve nabrano odmah sortiraju u plastične posude i prodaju pored puta. 

Presmešna ispovest berača malina: Stignem da odspavam tek toliko da i u snu oberem pola reda

Jovan iz sela Sitnica na Manjači je prošle godine počeo da prodaje maline da bi zaradio za knjige i školski pribor. I ove godine odlučio se na takav korak, objavio je RTRS. Kusur, kaže, zna da vrati, jer mu matematika dobro ide.

Printskrin: Youtube/RTRS vijesti

Zajedno sa sestrom Jovanom, koja je završila sedmi razred, prodaje maline pored puta. Jova je inače najmlađe dete od četvoro dece. Jovan od ranog jutra do kasno uveče sedi pored puta i nudi sočne maline prolaznicima.

Printskrin: Youtube/RTRS vijesti

Među iznenadnim gostima na Petrovdan kod Jovančeta, na njegovom imrovizovanom štandu na staroj drvenoj klupi, bio je Dane Malešević, ministar prosvete i kulture RS.

On je prošle godine posetio, a potom ugostio u Banjaluci dvoje malih Gajića, te ih opremio za školu.

Printskrin: Youtube/RTRS vijesti

- Mali Jovan je i dalje vredan dečak. Završio je treći razred, ima sve petice osim iz srpskog jezika gde je ocenjen četvorkom. Odmah su me prepoznali i on i sestra Jovana i potrčali su mi u zagrljaj. To me veoma obradovalo i dan učinilo lepim - pohvalio se ministar Malešević.

Pogledajte prilog:

- I ove godine obezbedićemo sve za školu Jovanu i Jovani jer su oni to zaslužili. Vredni su, pomažu roditeljima, osim malina čuvaju stoku i rade mnoge seoske poslove. Takođe je njihova majka Božana zaposlena kao poslužitelj u seoskoj školi, što je takođe doprinos ovoj uzornoj, ali siromašnoj porodici koja se trudi da četvoro dece, imaju i starije sinove Gojka i Nebojšu, izvede na pravi životni put - ispričao je Malešević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA