Presmešna ispovest berača malina: Stignem da odspavam tek toliko da i u snu oberem pola reda

- Znojiš se kao maratonac, a vodu piješ kao Pavle Vuisić špricer

  • 45

Sezonski posao branja malina može odlično da vam posluži da zaradite novac za letovanje. Iako mnogi smatraju da je to najlakše uzeta para, oni koji su se upustili u avanturu berača, imaju svašta da kažu na tu temu. A mnogo toga nije pozitivno.

Ako odete na selo, zaradićete letovanje za 8 dana! Potrebno je da ispunite samo jedan uslov

Znam svašta da radim, skupljam pare za more: Iza šaljivog oglasa za posao krije se divan momak i teška životna priča (FOTO)

- Toliko kasno ležem i toliko se rano budim da ću jednog dana samog sebe da sretnem na stepeništu. Stignem da sklopim oči tek toliko da i u snu oberem pola reda - kaže momak koji je leto proveo među malinama.

- Daj po rakiju da se zagrejemo - jedina je stvar koja se čuje do devet sati. E, tad kreće zaplet. Što si bliže kraju reda, on je sve duži i sve dalji, rodbina se izgubi u istim i imaš utisak da ih nećeš videti narednih pet godina, minimum. Sećate se škole, kada je toliko dosadno na nekom času da steknete utisak kako pet minuta prođe za 40?

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

- Ovo je još gore, s tim što u ovim godinama postajete i depresivni jer čitavu večnost provedete na nekom brdu bogu iza nogu, radeći mehanički i boreći se sa sobom da pregurate dan - objašnjava mladić.

Kako kaže, potom kreće borba sa temperaturom.

- Znojiš se kao maratonac, a vodu piješ kao Pavle Vuisić špricer. Ako većina odluči da se u podne ne pravi pauza jer su sutra javili kišu, negde oko 14 časova počinje fatamorgana, pa se desi da popričaš sa pokojnim dedom i kažeš da stižeš uskoro gore.

Foto: Wikipedia.org / Свифт Foto: Wikipedia.org / Свифт

- To uglavnom prekine ćale koji se pojavi ni od kuda i vrati te 20 metara unazad da ubereš tri maline koje si preskočio, vajdica je. Ne znam da li je kod vas isti slučaj, ali se tu uvek pojavi neki nebitan lik iz sela koji ti govori da se to ne bere tako i da je on sadio maline kada niko nije, i da su mu ukrali ideju i da se zbog toga propio.

- Zapravo, u malinama imaš toliko vremena da isplaniraš svoj život u narednih 30 godina, dobiješ decu, razvedeš se, (ne)završiš faks, posadiš još malina. (šalim se za ovo poslednje) - kaže šaljivo mladić, a prenosi Noizz.

Novac je jedina stvar koja je njega motivisala da nastavi dalje. Mada, kaže da je u pitanju prilično žalosna cifra.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Branje malina je svakako najdosadnija i najneisplativija stvar na svetu. Tolika doza ubijanja u pojam od pet ujutru do osam, devet uveče definitivno vredi više od 2500 dinara po danu.

- Da se ne lažemo, branje dobro dođe i kao podizanje morala nakon lošeg junskog roka, jer će vam matorci progledati kroz prste kada vide da se bar oko nečega trudite. Moći ćete drugarima sa faksa da pričate kako ste boju dobili radeći na moru celo leto - kaže.

Poručuje, ipak da ne treba bežati od sezonskog posla jer je to jedini način na koji većina može da zaradi osetnu sumu tokom godine.

- Još ako dođete kao "gosti berači" kod nas u unutrašnjost, možete da spojite posao i zadovoljstvo, danju berač fin - noću Čarli Šin.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рафа

    5. jul 2017 | 12:10

    Дечко је описао онако како јесте шалећи се користи то га вероватно и једино држи радећи по 15-16 сати....

  • Gm

    5. jul 2017 | 11:05

    I sta? Treba da nam bude zanimljiva prica ovog lendova....

  • Tara

    5. jul 2017 | 11:32

    Hahahaha vrh!bravo decko na ovom interesantnom objasnjenju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA