Skandal: Tompsonu ipak dozvolili koncert povodom "Oluje"

Marko Perković će koncert održati 5. avgusta u Slunju

  • 23

Hrvatsko Ministarstvo ratnih veterana potvrdilo je danas da će 5. avgusta u Slunju biti "sufinansijer" koncerta pevača Marka Perkovića Tompsona, poznatog po veličanju ustaštva, povodom 22. godišnjice vojne akcije proterivanja Srba iz Hrvatske "Oluja".

Hrvati na oprezu: Spuštaju loptu oko proslave "Oluje" zbog podrške koju Angela Merkel daje Srbiji!

Mladi Hrvati traže od svoje vlade da se izvini žrtvama "Oluje"

Kako prenosi Hina, ovo ministarstvo se oglasilo saopštenjem za javnost "povodom učestalih medijskih napisa kako Ministarstvo hrvatskih branitelja (su)finansira koncert Marka Perkovića Tompsona u Slunju na Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5. avgusta 2017. godine".

U saopštenju je navedeno da ministarstvo "zajedno sa gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj u kojima se proslava organizuje, a na osnovu molbi udruženja hrvatskih branitelja proizašlih iz Domovinskog rata, svake godine sufinansira troškove tehničke podrške u organizaciji proslave ovog izuzetno značajnog datuma u novijoj hrvatskoj istoriji".

Ministarstvo je navelo da je "jedan od gradova u kojima se ove godine organizuje proslava i grad Slunj, gde će se 5. avgusta održavati niz prigodnih programa i aktivnosti", uključujući i "prigodne večernje koncerte".

Foto: Profimedia/AFP

Organizacioni odbor proslave "Oluje" iz 1995, koja se u Hrvatskoj slavi kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja (ratnih veterana), objavio je u petak program obeležavanja 22. godišnjice 4. i 5. avgusta u Kninu.

Hina je navela da će se 5. avgusta "na kininskoj tvrđavi prisutnima i javnosti obratiti predsednica Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković i predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, a uveče će na Trgu domoljubni koncert održati Prljavo kazalište".

Po pravilu proteklih godina koncert je u Kninu držao upravo Tompson.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA