Ivan planira da pređe biciklom 500 km od Hrvatske do Srbije, po ovoj neverovatnoj vrućini, samo da bi video svoju ljubav (FOTO)

Zaljubljenik u biciklizam, ovaj stolar avanturističkog duha planira da pređe 500 kilometara od svoje kuće preko Ludbrega, Virovitice, Osijeka i Erduta do Gradišta. Na odredište bi trebao da stigne ako sve bude po planu, u petak

  • 2
Foto: pregrada.info

Pregračanin Ivan Benc odlučio se na nesvakidašnje putovanje. Naime, pedesetogodišnjak iz Vrha Pregradskih krenuo je juče biciklom iz Pregrade u Hrvatskoj do Bačkog Gradišta u Vojvodini, kako bi posetio suprugu koja tamo privremeno radi.

Ovi momci iz Prokuplja su carevi: Obišli su celu Srbiju biciklima. Preko nedelje rade, a vikendom biraju trase za nove pustolovine (FOTO)

Zaljubljenik u biciklizam, ovaj stolar avanturističkog duha planira da pređe 500 kilometara od svoje kuće preko Ludbrega, Virovitice, Osijeka i Erduta do Gradišta. Na odredište bi trebao da stigne ako sve bude po planu, u petak, piše pregrada.info.

- Zapravo mi je namera da pređem hiljadu kilometara, jer planiram da se biciklom i vratim kući. Ali, videćemo prvo kako će proći put do tamo jer nisam nikakav profesionalni biciklista, a oprema mi je vrlo jednostavna. Drži me samo dobra volja i pozitivno razmišljanje - ističe Benc koji je za ovaj daleki put trenirao vožnjama iz Pregrade do Varaždina i Celja.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Benca na njegovom putovanju čeka izrazito jak toplotni talas koji meteorolozi predviđaju narednih dana. Ali, on se toga ne boji. Smatra kako u vožnji ipak neće biti tako vruće i sparno, a pripaziće i na ishranu i da pije dovoljno tečnosti.

Svestan je kako u Hrvatskoj još nema dovoljno biciklističkih staza ni saobraćajnih znakova koji bi upozoravali na bicikliste, ali to ga ne brine.

- Mnogi ljudi kažu mi kako to nije dobra ideja, ali ja ipak idem. Najbitnije mi je što mi žena daje veliku podršku i da se raduje što ću je posetiti, iako, naravno, postoji doza straha zbog dalekog putovanja - objašnjava Benc i dodaje kako ga u Gradištu svi sa veseljem čekaju.

Osim žene, podršku mu pružaju i prijatelji, među kojima je Dragutin Špiljak, koji se profesionalno bavi biciklizmom. On će ga sutra i otpratiti prvu deonicu puta.

- U slučaju da dođe do kakvih problema, Dragec mi je "džoker zovi", zbog svog dugogodišnjeg iskustva u biciklizmu - kaže Benc.

Kako bi mu bilo lakše da putuje, mislio je da nađe saputnika, ali to mu ipak nije ni pošlo za rukom jer, kako kaže, teško je naći nekoga ko bi se odlučio da se upusti u takvu avanturu, piše pregrada.info.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA