Ustaška moda na dan proslave Oluje: Hrvatice prošetale u majicama "za dom spremni", ali su svi gledali u nokte jedne devojke (FOTO)

Knin je, baš kao i svaki drugi dan u godini, i danas sablasno prazan, jer se staro i mlado, preselilo severnije u Slunj

  • 41

Godinama je Knin bio centar Hrvatske kada se obeležava godišnjica vojne operacije "Oluja". Broji građani tada hrle prema kninskoj tvrđavi kako bi proslavili "pobedu" u vojnoj operaciji "Oluja". Kraj ere došao je ove godine. Knin je, baš kao i svaki drugi dan u godini, i danas sablasno prazan, jer se staro i mlado, preselilo severnije u Slunj. Sa njima su se preselio i Marko Perković Tompson, piše Index.hr.

Verovatno najporaznije fotke dana: Uče mališane od 5, 6 godina da slave proterivanje dece od 5, 6 godina

Foto: index.hr

Danas je Slunj doživeo svojih 15 minuta slave, a ulice su pune putnika namernika odevenih u crvene majice sa raznoraznom, najčešće kontroverznom simbolikom.

Foto: index.hr

Oni koji ih nisu poneli mogli su da ih kupe na posebnoj akciji za samo 4 evra. Ima i tu i trendsetera, a posebnu pažnju su privukli ZDS nokti.

Foto: index.hr

U Slunju se uoči koncerta Marka Perkovića Tompsona okupilo oko 10 hiljada ljudi, kako primećuju hrvatski mediji daleko više nego na zvaničnoj proslavi Dana pobede u Kninu, a ni ovoga puta nije moglo da prođe bez ustaških parola i pozrava, prenosi hrvatski portal Index.hr.

Foto: index.hr

Pre koncerta govore su održali ministar branitelja Tomo Medved i gradonacelnik Slunja Jure Katić.

Foto: index.hr

Kako navodi portal Indeks Medved je okupljene pozvao na dostojanstveno slavlje, a prvi ga je ozbiljno narušio gradonačelnik Katihc, koji je u svom govoru tvrdio da "Samostalna Republika Hrvatska nije stvorena na nekom antifašizmu".

Foto: index.hr

Da je procitao hrvatski Ustav mogao je da uoči da se u njegovim izvornim osnovama poziva na odluke Zemaljskog antifašistickog veća iz 1943. godine, navodi portal.

Foto: index.hr

Dok su Medved i Katic držali svoje govore iz publike se čulo glasno skandiranje ustaškog pozdrava "Za dom spremni" i pevanje Juri i Bobanu (komandantrima zloglasne ustaške crne legije).

Foto: index.hr

Za razliku od Knina, međutim, gde je policija privodila osobe koje su skandirale ustaški pozdrav, u Slunju policija još uvek nije nikog privela, navodi portal.

Foto: index.hr

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA