Pitali su Bosance da li više vole burek sa mesom ili sa sirom i dobili su žestoke odgovore! (VIDEO)

I dok u ostalim zemljama Balkana ali i drugim krajevima sveta burek može da bude i sa sirom, krompirom i slično, Bosanci ostale vrste bureka nazivaju pitama

  • 25

Da biste Bosanca izbacili iz takta potrebne su vam samo tri reči - burek sa sirom. U Bosni i Hercegovini burek je jelo isključivo od mesa.

Čuveni kuvar je jednom rečenicom razbesneo ceo Balkan: A u istom danu su se pojavili snimci njegove gole zadnjice (FOTO) (VIDEO)

I dok u ostalim zemljama Balkana ali i drugim krajevima sveta burek može da bude i sa sirom, krompirom i slično, Bosanci ostale vrste bureka nazivaju pitama (sirnica, krompiruša, zeljanica...).

Oni misle da su jedini u pravu, a da svi ostali koji koriste drugačiji naziv strašno greše. I uvek će vam na to skrenuti pažnju.

Budući da burek dolazi iz Turske i da definicija te turske reči kaže da je reč o testu koje se može napuniti mesom, sirom ili povrćem, jasno je da su jedini koji greše zapravo Bosanci, prenosi Index.hr.

U toku jedne kratke anteke na ulicama Sarajeva svaki prolaznik je tvrdio da je burak isključivo jelo sa mesom. Nijedna osoba nije htela da prizna kako burek može da se pravi sa nekim drugim sastojkom.

Pogledajte kako Bosanci reaguju kada ih pitate za burek sa sirom:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gruzanin

    18. avgust 2017 | 18:00

    Mlatite bosanci, svi ko Mujo o Haso iz viceva, u Srbiji postoje : burek sa sirom, gibanica i pita sa sirom. I sve tri imaju testo ( ili kore ) i sir obavezno, a sasvim su razlicite i po izgledu i po ukusu. Sto bi rekao Ljuba Moljac - burek sa tresnjama, kako bi ste to nazvali?!? Mlatite vise sa tim burekom, to je isto ko sto mlate sa onim pezorativnim " srbijanci ". Ucite, probajte, pa kad naucite znacete za BUREK SA SIROM!

  • Coa

    18. avgust 2017 | 17:28

    I u pravu su burek je iskljucivo naziv za pitu sa mesom. Sve ostalo ili je pita sa krompirom ili sirnica ili zeljanica itd..

  • Banja

    18. avgust 2017 | 17:31

    Postoji samo jedan BUREK a to je burek sa mesom jer sve drugo su PITE ko siruša ili krumpiruša ili zeljanica.....oće li više to ljudi da nauče!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA