Crnogorski Mitropolit otkrio STRAŠNU TAJNU O SVETOM VASILIJU OSTROŠKOM! I teško optužio Srpsku pravoslavnu crkvu

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, iznenadio je vernike izjavom da nije siguran da je Sveti Vasilije Ostroški i dalje pod Ostrogom. - Pitanje je, kad su nosili Svetog Vasilija Ostroškog, kroz Nikšić i kroz Hercegovinu da li je Sveti Vasilije u Ostrogu - rekao je on

  • 38

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, iznenadio je vernike izjavom da nije siguran da je Sveti Vasilije Ostroški i dalje pod Ostrogom.

MIHAILO: Amfilohije širi mržnju i klevete jer oseća početak kraja

- Pitanje je, kad su nosili Svetog Vasilija Ostroškog, kroz Nikšić i kroz Hercegovinu da li je Sveti Vasilije u Ostrogu - kazao je Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, nakon službe, i osveštanja grozđa, koja je na Ivanovim koritima povodom praznika Preobraženja služena na guvnu u neposrednoj blizini crkve Preobraženja Gospodnjeg na Ivanovim koritima.

On je optužio čelnike SPC da lome čestice Crnogorskih svetitelja, prenosi Kodex.

- Mi imamo pet – šest svetitelja u Crnoj Gori. Dvadesetih godina prošlog veka u Crnoj Gori je bio plan, u vreme Fatića koji je rekao  “sad nismo više Crnogorci, sad smo Srbi”  da se mošti Crnogorskih svetitelja spale ili zakopaju duboko u zemlju.

Foto: A. Nalbantjan

- Danas imamo istu stvar. Samo što ne sahranjuju svetitelje nego lome njihove čestice i nose ih po Evropi. Tako je od čestice moštiju Svetog Vasilija Ostroškog napravljerna crkva u Beogradu, na Bežanijskoj kosi. Sada, nedavno, nosili  su čestice Svetog Vasilija Ostroškog u Češku i tamo davali čestice naših svetitelja - kazao je Mihailo, piše portal Analitika.

Kako je kazao pitanje je do kada će to trajati.

- Ja verujem, da ako to budemo dozvolili, i kao ljudi i kao Crnogorci nestaće naših svetitelja. Pre svega Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Vasilija Ostroškog. Oni nose sveto miro Svetog Petra Cetinjskog, Svetog Vasilija Ostroškog i njime pomazuju strance, koji prelaze iz katolicizma u pravoslavlje.

U Crnoj Gori nije bilo mira prosvetitelja, da se uzima i da se pomazuje, jer to je izigravanje i Crnogoraca, i Crnogorskih svetinja, i Crnogorske istorije i Crnogorske države. Molim vas razmislite o ovome, da se ovome stane na put. Ja ću tražiti direktno od Vlade Crne Gore, i svi mi koji možemo nešto da kažemo da se to zaustavi - kazao je mitropolit Mihailo .

(Telegraf.rs/Izvor: portal Analitika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ко.Бре. 19 8. 2017

    19. avgust 2017 | 17:40

    Овај човек би да завади два ока у глави једна ненормална будала то што је рекао православни свет неверује јер се анђели не дирају ум поремећен у пакао са њим

  • SrbIn

    19. avgust 2017 | 17:23

    Crnogorska crkva ne postoji!!!!

  • Gong

    19. avgust 2017 | 17:13

    Nikakav mitropolit, raspop Miraš ludi i milogorska NATO klika na vlasti dodatno zavađaju narod!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA