MIHAILO: Amfilohije širi mržnju i klevete jer oseća početak kraja

- On ponavlja stare klevete i neistine i napada sve što je vezano za Crnu Goru i CPC. Čast i dostojanstvo mi ne dozvoljavaju da se spuštam na njegov nivo. On oseća početak kraja i zato je i pravio crkvu u Podgorici. Vreme je da pođe sa Cetinja. A za sve klevete pravdu ćemo potražiti na sudu - kazao je mitropolit

  • 8

Poglavar kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo optužio je danas mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija za klevetu i najavio da će pravdu tražiti na sudu.

Mitropolit Amfilohije kazao je ranije da je Mihailo lažni pop i najobičniji prevarant.

Poglavar nekanonske CPC je rekao da mitropolit Amfilohije daje takve izjave jer "oseća početak kraja".

- On ponavlja stare klevete i neistine i napada sve što je vezano za Crnu Goru i CPC. Čast i dostojanstvo mi ne dozvoljavaju da se spuštam na njegov nivo. On oseća početak kraja i zato je i pravio crkvu u Podgorici. Vreme je da pođe sa Cetinja. A za sve klevete pravdu ćemo potražiti na sudu - kazao je mitropolit Mihailo.

On je, kako prenose podgorički mediji, optužio mitropolita Amfilohija i za širenje, kako je naveo, verske, nacionalne i rasne mržnje.

Mitropolit Mihailo je ponovio da je jedan broj sveštenika Srpske pravoslavne crkve tražio da pređe u redove CPC.

- Mi nismo tražili nijednog sveštenika iz SPC, već oni sami nude da pređu u CPC zbog lošeg stanja u SPC - naveo je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан

    10. januar 2014 | 10:42

    Лажни поп лопов, секташ, лажна Црква, лажна историја, лажан народ... Није он никакав Митрополит, таман колико сам и ја. Михаило је обична атеистичка гњида, која о хришћанству има таман толико везе да зна када су празници. Неко ко је анатемисан и протеран из православља као осведочени лопов и сатаниста не може да буде Митрополит!

  • Ole

    10. januar 2014 | 10:55

    Mihailo je vatikanov covjek! I sve radi po njihovom naredjenju!!!!!

  • Ševarice

    10. januar 2014 | 11:56

    Mihailo nesrećo! Podsetiću tebe i tvoje sledbenike na jednu Njegoševu pesmu koja počinje ovako ,, Bog se dragi na Srbe ražljuti, na njihova smrtna sagrešenja....".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA