Bolnica iz pakla u Makedoniji: Lekar ovo nije video za 20 godina koliko radi (FOTO)

Šokiran uslovima u kojima se leče pacijenti bio je i novi ministar zdravlja Arben Taravari, koji je pre dva dana posetio bolnicu u Štipu

  • 9

Zatvorenici u najvećem makedonskom zatvoru Idrizovo u Skoplju se žale na katasrofalno loše, neljudske i nehumane uslove u kojima borave. Međutim, kada bi videli u kakvom se stanju nalazi Klinička bolnica u Štipu, gde zdravstvenu uslugu dobija na hiljade građana sa istoka zemlje, sigurno bi ućutali.

Oružan napad na najveći makedonski zatvor: Maskirane osobe htele da uđu u ženski deo, rafali odjekivali Skopljem

Šokiran uslovima u kojima se leče pacijenti bio je i novi ministar zdravlja Arben Taravari, koji je pre dva dana posetio bolnicu u Štipu. Izjavio je da nehumanije i gore uslove za zapacijente i za rad medicinskog osoblja nije video ni u jednoj drugoj bolnici u Makedoniji i svetu.

- Govorili su mi da uslovi nisu dobri, ali kada sam ušao unutra – zgrozio sam se. Ono što sam tamo vidio, za dvadeset godina koliko radim kao lekar, ni u jednoj drugoj bolnici nisam vidio. Ne znam da li uopšte i postoji gora bolnica sa lošijim uslovima od štipske. Uslovi u bolnici nisu dostojanstveni za lečenje ljudi. Takvih uslova nema ni tamo gde nose životinje - zgroženo je izjavio ministar Taravari nakon obilaska Kliničke bolnice u Štipu.

Dan kasnije, on je na svom Fejsbuk profilu postavio nekoliko fotografija koje svedoče o katastrofalnoj situaciji u ovom zdravstvenom domu. Ispod njih je naspisao da nema potrebe da demantuje svakodnevne napade na njega od strane opozicije.

- Ovo je deo od onoga što su mi ostavile vaše zdravstvene politike... Jedna slika govori više nego 1.000 reči - napisao je Taravari.

Građani Štipa i tog dela istočne Makedonije veoma dobro znaju gde i u kakvim uslovima se leče. Kažu da je to bolnica iz pakla, ruinirana, koja smrdi na vlagu i fekalije. Svedoče da se radi sa improvizovanim ortopedskim pomagalima, na ubuđalim sunđerima i starim krevetima.

Koriste se sunđeni za pranje suđa tokom elektrosimulacija, a mašine za šivanje na nožni pogon za vežbanje skočnog zgloba. Situacija je katastrofalna u celoj bolnici, a posebno, kažu, tamo gde bi trebalo biti najčistije i sterilisano - na odlenju za ginekologiju.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pancevka

    27. avgust 2017 | 10:33

    Ništa stršnije od pančevačke bolnice...na žalost

  • Belasica

    27. avgust 2017 | 11:48

    Dok je bila Jugoslavija, štipska bolnica je bila za primer, a sad kao što vidim to je katastrofa. To vam je ljudi slika tranzicije iz socijalizma u kapitalizam.

  • Pera

    27. avgust 2017 | 10:59

    Nije to bolnica vec automehanicarska radionica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA