≫ 

Hrvatski sud odbio žalbu Ismaila Morine: Može da bude izručen Srbiji!

Srbija tereti Ismaila Morinu da je pre tri godine, upravljajući dronom koji je nosio nacionalistička obeležja s kartom takozvane Velike Albanije, prekinuo fudbalsku utakmicu reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu

  • 25

Vrhovni sud Republike Hrvatske odbio je žalbu Ismaila Morine na prvostepeno rešenje. Utvrđeno je da su ispunjene pretpostavke za izručenje Republici Srbiji. Još se očekuje odluka ministra pravde Hrvatske.

Tirana moli Zagreb da ne izručuje Srbiji Albanca koji je upravljao dronom: Čeka se odluka hrvatskog Vrhovnog suda

Tom prvostepenom odlukom, koja je objavljena na sajtu Vrhovnog suda Hrvatske, odbijena je kao neosnovana žalba Morininog branioca na prvostepeno rešenje Županijskog suda u Dubrovniku, kojim je utvrđeno da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Morine Republici Srbiji.

Da podsetimo, Veće Vrhovnog suda ukinulo je početkom avgusta rešenje o izručenju albanskog državljanina Ismaila Morina Srbiji koja ga traži zbog izazivanja nereda na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije 2014. godine.

Predmet je upućen prvostepenom sudu, dubrovačkom Županijskom sudu, na ponovno odlučivanje.

Srbija ga tereti da je pre tri godine, upravljajući dronom koji je nosio nacionalistička obeležja s kartom takozvane Velike Albanije, prekinuo fudbalsku utakmicu reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu.

Županijski sud u Dubrovniku je prvostepenim rešenjem utvrdio da su ispunjene sve zakonske pretpostavke za Morinino izručenje Srbiji, a na tu se sudsku odluku Morina žalio.

Advokat Morine žalio se zbog “pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, zbog povrede odredbi, zbog pogrešne primene materijalnog prava, kao i zbog pogrešne primene sankcije“ i predložio da se "ukine i preinači prvostepena odluka ili da se ona ukine i vrati predmet prvostepenom telu na ponovno odlučivanje“.

Vrhovni sud je žalbu odbio kao neosnovanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA