UNOSAN BIZNIS NA TUĐOJ MUCI: Gatare i vračare oko pravoslavnih crkava zarađuju i po 3.000 evra

Svesni ove pojave lakog bogaćenja na tuđoj muci, sveštenici Bregalničke eparhije upozoravaju vernike i građane da ne veruju svakome

  • 3

Pre i za vreme velikih hrišćanskih pravoslavnih verskih praznika, kojekakve gatare i vračare na istoku Makedonije zarađuju i po 3.000 evra. Prema proceni sveštenika Bregalničke eparhije Makedonske pravoslavne crkve, samo u regionu Štipa i Kočana akivno "operiše" najmanje 16 gatara i vračara.

Blagojevo neobično zanimanje spojilo ga je sa svetskim zvezdama: Drveće diže iz mrtvih, a jedno staro 560 godina čuva samo za sebe (FOTO)

Svesni ove pojave lakog bogaćenja na tuđoj muci, sveštenici Bregalničke eparhije upozoravaju vernike i građane da ne veruju svakome.

- Ne tražite pomoć od samozvanih božijih ljudi, pogotovo ne za bilo kakav problem kada su u pitanju vaša deca - poručio je iguman Lesnovskog manastira, otac Damaskim, nakon pojave sve većeg broja gatara i vračara u tom delu istočne Makedonije.

Foto: D. Joksic

On dodaje da roditelji, a pogotovo babe i dede, treba da znaju da kada dete zaplače, ili je bolesno, ili ga nešto tišti, da ga niko nije uročio ili omađijao. Pomoć treba da potraže kod medicinskih lica, a ne odmah da ih vode kod kojekakvih gatara, vračara ili samozvanih, lažnih isceljitelja, jer će detetu tako nparaviti još gore.

(D.J.)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kraljica

    25. septembar 2017 | 18:06

    Vedrana Rudan opet oduševljava svojom jugonostalgijom: Espreso.rs OVO JE KONCENTRACIONI LOGOR ZA SVAKOGA KO IMA NEŠTO U GLAVI: Vedrana Rudan o Titu, životu u komunizmu i sadašnjosti!

  • Nele

    25. septembar 2017 | 23:23

    evo idu dani pomirbe da se svi vole i ispostuju oni demoni sto nas nerviraju i da doznanja onim jetkim jezicima ostrim da se covek ne uznemirava greh je veliki ko ga uzurpira odlucio se za dane na ribi i uz ribu belo i ukoliko je riba roskastog mesa rose vino eto da se oporavi kako duhovno tako i telesno uz samo blage i umilne reci kakve psovke greh je ako je odlucio se za docekati po bogu blagdane

  • Nele

    25. septembar 2017 | 23:14

    bili ga pa ih mrzi pa kod vraca po savet da cel svet na saznade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA