• 22

Pre nego što su izrekli presudu kapetanu Draganu, ispred suda su mu ostavili dve poruke: Obe su slutile šta će se desiti (FOTO) (VIDEO)

Dve poruke bile su uspućene Draganu Vasiljkoviću

  • 22

Dragan Vasiljković (62), poznatiji kao kapetan Dragan, osuđen je danas u Splitu na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina. Ispred Županijskog suda okupilo se dosta ljudi od kojih je neko ostavio dve poruke za Vasiljevića.

Kapetan Dragan osuđen na 15 godina zatvora! (VIDEO)

Trenutak kada kapetanu Draganu izriču kaznu od 15 godina: Pogledajte kako je to primio (VIDEO)

Vasiljković je proglašen krivim za dve tačke optužnice - zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrđavi i napad na policijsku stanicu u Glini.

U završnim rečima kapetan Dragan je odbacio bilo kakvu krivicu za ono što mu se stavlja na teret.

Foto: Tanjug/HINA/ Mario Strmotic

- Izričemo jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 15 godina, naknadu troškova u ukupnom iznosu od oko 50.000 kuna i produžavamo pritvor. Ovo je veće Dragana Vasiljkovića oslobodilo od tačke 2. optužnice s obzirom da je svedok u postupku imao konfuzne iskaze koje je menjao pa ga veće nije moglo prihvatiti kao verodostojnog svedoka. S obzirom da je okrivljeni tokom postupka imao neosnovane primedbe na to koliko se dugo nalazi u zatvoru, napominjemo da je u splitskom zatvoru od 9. jula  2015. godine, a preostalo vreme je proveo u ekstradicijskom zatvoru - obrazložio je sudija Romac.

Kazao je i da je prilikom odmeravanja kazne otežana okolnost Vasiljkoviću bila što se nije pokajao, što je više osoba njegovim činjenjem nastradalo, više ih je bilo povređeno od kojih neki teže, dve su osobe ubijene, a osim ljudskih žrtava nastradali su i stambeni objekti.

Nekoliko minuta pre početka izricanja presude, ispred suda novinari 24sata.hr snimili su dve poruke koje su stajale pored noćnih svetiljki.

Trenutak kada kapetanu Draganu izriču kaznu od 15 godina: Pogledajte kako je to primio (VIDEO)

- Kapetane, vijađ se produžia, ostajete u luci Split doživotno - pisalo je na jednom parčetu kartona.

Foto: Facebook/24sata

- Tako zgodan, tako lip, ostani na Blicama zauvik - stajalo je u drugoj poruci.

Foto: Facebook/24sata

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosovka

    Drziii se Kapetane....oni svoje zlocince u svece pretvaraju mamu im usta...Drziii se .Ti si borac .heroj SRBIN a njihovi su gamad

  • Sone

    Ziveo kapetan

  • Lina ♧♢♡♤

    Ne razumem drugu poruku.?!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima