Sveštenik iz Slavonije silovao dečaka, ali ne ide u zatvor: "Ovo znamo samo Bog, ti i ja"

Prvo je dečaka učinio zavisnim od sebe a onda ga iskoristio...

  • 12

Katolički sveštenik sa područja Slavonije i Baranje osuđen je na godinu dana zatvora, ali mu je kazna zamenjena radom za opšte dobro, uprkos činjenici da je silovao 15-godišnjeg dečaka koristeći njegovu emocionalnu nerazvijenost.

Hrvatski sveštenik načisto poludeo: "Logor smrti u Jasenovcu je laž"! Zadrto brani NDH i zločine ustaša

Tako će sveštenik odraditi 730 sati društveno korisnog rada, stoji u nepravosnažnoj presudi Opštinskog suda u Osijeku, javlja Glas Slavonije. U presudi se navodi kako rok u kojem će sveštenik izvršiti kaznu nikako ne može biti kraći od jednog meseca, ali ni duži od dve godine.

- Sveštenik se optužnicom teretio da je u noći između 5. i 6. januara 2002. godine u crkvenim prostorijama u jednom mestu u Slavoniji i Baranji silovao dečaka koristeći njegovu nedovoljnu emocionalnu razvijenost i prethodno stvorenu duhovnu i psihičku zavisnost o sebi kroz duhovno savetovanje. Nakon što je dečaku ponudio pivo, za vreme prijateljskog druženja, sveštenik je otišao u kupatilo za 15-godišnjakom, prišao mu s leđa i neprikladno ga dirao, a potom ga odveo u susednu sobu i položio na krevet gde je legao na njega i bez dečakovog pristanka ga silovao - piše Glas Slavonije.

Prema presudi, sveštenik je te večeri dočekao dečaka u 'bademantilu', nudio ga pivom dok su gledali utakmicu i tražio da ga izmasira. Potom ga je silovao. Nakon svega, dečak se pokušao ubiti, a istražiteljima je ispričao da, nakon što ga je silovao, sveštenik je dečaku rekao: "To znamo samo ti, Bog i ja".

Foto: Profimedia

Prema navodima iz optužnice, sveštenik se i ranije 'trljao' o dečaka ministranta dok su bili nasamo. Optuženi i osuđeni sveštenik na sudu je tvrdio da nije kriv, da je dečak njega proganjao i poljubio ga, ali da ga je on odbio. Sud u sveštenikove tvrdnje nije poverovao. Dve godine nakon ovog događaja sveštenik se navodno izvinio žrtvi.

Sveštenik je nekoliko puta premešten, ali iz biskupije tvrde kako to nema veze s prijavom dečakove majke.

Nakon što joj je sin sve ispričao u detalje, majka silovanog deteta o svemu je obavestila biskupiju, o čemu je na sudu posvedočio i jedan visokopozicionirani sveštenik koji je potvrdio dolazak majke dečaka u crkvenu kancelariju. On je na sudu rekao kako mu je majka bolesnog dečaka rekla kako smatra neprimerenim druženje između svog sina i spomenutog sveštenika, ali da nije spominjala nikakve seksualne odnose. Iako je nepravosnažno osuđeni sveštenik u međuvremenu promenio nekoliko župa, iz biskupije je objašnjeno kako njegov premeštaj nema nikakve veze s prijavom majke žrtve, već s redovnim premeštajima sveštenika.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    28. septembar 2017 | 14:06

    To je strašno, uništio jedan mladi život...a koliko njih prije... bez kazne, jer ova presuda nije kazna za uništeni život i traumu ..

  • Ljubica

    28. septembar 2017 | 14:01

    Kod katolika svestenici se ne zene a kod nas pravoslavaca isto monasi.cesto puta pise se o takvim slucajevima i po tim njihovim crkvenim pravilima samo ili se zataska ili premestaju u drugim biskupijama ili manastirima.

  • CG

    29. septembar 2017 | 00:26

    Sto ocekivati od nekoga ko se udaljio od Hrista i Istine i krenuo drugim putem ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA