DŽUDŽAN SEJE SMRT PO HERCEGOVINI: Mitsko biće obezglavilo životinje, a godinama ga niko nije uhvatio i ne zna se kako izgleda! (FOTO)

Tokom 2014. godine regionali mediji su pisali o tome da je u duvanjskom selu Kongora navodno uhvaćen džudžan

  • 11

Nedavno se u gradu Grude u Bosni i Hercegovini desio za sada nezabeležen slučaj. Naime, osam kokoški je obezglavljeno. Stariji meštani tvrde da je to delo džudžana i da on ima običaj da napravi ovakav haos, prenosi grude.com.

Ljubomorni majmun Romeo pobesneo jer je čuvar muvao njegovu devojku Juliju: Počele su batine tokom poljupca, čoveku odgrizao prste i uvo (VIDEO)

Portalu Grude.com je vlasnik kokošinjca dostavio fotografije prizora koji ga je 3. oktobra zatekao u kokošinjcu.

MIT O DŽUDŽANU

To je mitska životinja koja tokom leta redovno napada kokošinjce od Radišića pa sve do Hamzića. Još uvek niko nije uspeo da ga uhvati. EroGag, humoristični i satirični portal, istakao je da je ovo biće glavni uzrok svih neobičnih događaja tokom prethodnih decenija.

Takođe, objavljivale su se različite fotografije uhvaćenog džudžana, ali uglavnom se radilo o foto-montažama, fotografijama hrčka izbliza, i drugih životinjica.

Foto: Grude.com

JOŠ JEDAN SLIČNI SLUČAJ

Tokom 2014. godine regionalni mediji su pisali o tome da je u duvanjskom selu Kongora navodno uhvaćen džudžan.

Naime, nekoliko noći zaredom misteriozna životinja je upadala u kokošinjac Perice Majića u selu Kongora i odnosila kokoške.

Iako su pokušali da je spreče da odnese plen tako što su ojačali vrata, nisu uspeli, prenosi bljesak.info.

Misteriozna životinja imala je neverovatnu snagu i praktično je kidala svaku prepreku, pa su joj odlučili postaviti zamku i to na stari lovački način.

Kako piše TomislavNews, ključnu je ulogu u svemu je imao stari iskusni lovac Ivan Galir Učo. Ubrzo nakon toga uhvaćen je džudžan koji na tim prostorima važi za neuhvatljivu životinju, jer je vrlo okretan i brz, pa lovi uglavnom u tokom noći. Zbog toga su mnogi tvrdili da ova životinja uopšte i ne postoji.

Foto: Foter/Flickr/Walt Stoneburner

BIĆA IZ SLOVENSKE MITOLOGIJE

Bauk, vampir, zmaj, vukodlak, konji u svetu mrtvih su bića koja se najčešće pominju u slovenskoj mitologiji, prenosi znanje.org.

Bauk je navodno strašilo u ljudskom obliku, koje se danju krije po rupama i mračnim mestima. Noću iz mraka vreba žrtvu, koju ugrabi, odnese i udavi.

Vampir je prema predanju pokojnik čija duša ne može da ode na drugi svet, već ostaje zarobljena u njegovom mrtvom telu.

Foto: Wikipedia/DreamGuy

Zmaj je navodno biće ognjene sile, koje je smešteno u visokim i nepristupačnim planinama. Prema predanju, ne vole vodu, pa se veruje da samo vrela voda može da ih ubije. Često izbegavaju dnevnu svetlost dana i vrućinu, pa sklonište napuštaju najčešće tokom vrelih noći.

Vukodlak je prema predanju čovek koji ima vučje obličje, biće koje se pretvorilo u zastrašujući spoj čoveka i vuka.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA