Samo jedna žena odlučuje o izručenju Todorića i sudbini Plenkovićeve vlade!

Ona je ključna je osoba koja bi u sledećih nekoliko dana mogla značajno da utiče na prosuđivanje kredibiliteta vlade premijera Andreja Plenkovića van granica Hrvatske

  • 0

Hrvatske vlasti tačno su znale gde je u Londonu živeo odbegli, a sada uhapšeni, šef posrnulog "Agrokora", Ivica Todorić, pa su o tome informisale Britance iako skrivaju te informacije od javnosti, kako pišu tamošnji mediji. Uspeli su to da rekonstruišu zahvaljujući telefonskim brojevima kojima se Todorić koristio.

POSLEDNJA VEST: Uhapšen Ivica Todorić!

Engleska premijerka Tereza Mej ključna je osoba koja bi u sledećih nekoliko dana mogla značajno da utiče na prosuđivanje kredibiliteta vlade premijera Andreja Plenkovića van granica Hrvatske, ali i uopšte, piše hrvatski "Nacional" vezano za odbeglog Ivicu Todorića.

To se može utvrditi zato što je hrvatska vlada na dva visoka nivoa iscrpno i precizno informisala engleske vlasti kako i gde mogu locirati Ivicu Todorića, odbeglog posrnulog hrvatskog tajkuna koji se odnedavno nalazio na poternici Interpola.

Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, hrvatski mediji su pod oznakom "hitno" objavili vest da se vlasnik "Agrokora" Ivica Todorić, za kojim je ranije izdat evropski nalog za hapšenje i raspisana crvena međunarodna poternica Interpola, predao londonskoj policiji, a prethodno je javljeno da je uhapšen.

Navodi se da je Hrvatska policija primila obaveštenje još jutros da je Ivica Todorić stigao u Charing Cross, policijsku stanicu u Londonu, gde je, kako se navodi, uhapšen po raspisanom evropskom nalogu za hapšenje.

Zagrebačka N1 javila je, pozivajući se na izvore bliske Todoriću da se on predao policiji.

Foto: Europol

Todorićevi saradnici očekuju da će, nakon razgovora on, uz kauciju, biti pušten da se brani sa slobode. Todorić je u londonsku policijsku stanicu došao u pratnji svojih britanskih advokata.

Nezvanično, javljaju hrvatski mediji, Todorić je ovih dana skupljao novac za plaćanje kaucije da bi se branio sa slobode.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA