≫ 

Dalmatinca do nervnog sloma dovela potera za dokumentom više! Ne veruju da si se rodio. Traže da majku dovedeš i dva svedoka koji su čuli kako se dere u porodilištu

Šalteruše muče i naše komšije

  • 8

Osim što u Srbiji ima frustriranih i istraumiranih kada je u pitanju odlazak na šalter i potraživanje za uvek jednim dokumentom više, ni u komšiluku, izgleda, nije ništa bolje. Potraga za izvodima ume da bude sve osim dosadna, pa je tako na Fejsbuk grupi Dnevna doza prosečnog Dalmatinca objavljen i ovaj duhovit status o mukama "tražilaca" papira.

SRPKINJE HRVATIMA DAJU 10.000 EVRA U KEŠU samo zbog ove jedne stvari!

"Verovatno je jedna od najvećih gluposti naše administracije tražiti čoveku izvod iz matične knjige rođenih ne stariji od 6 meseci. Znači, ti doneseš izvod i svoju ličnu kartu, a oni ti ne veruju da si se rodio. Traže da majku dovedeš i dva svedoka koji su je čuli kako se dere u porodilištu.

Majka krmeljiva, drekne na debelu službenicu tako da ova odma' napravi tri dokumenta.

Foto-ilustracija: Profimedia

- Ti ćeš mene da zajebavaš! Ja sam rodila, a ne ti!

Ali pobednik je definitivno izvod iz matične knjige umrlih, koji ne sme da bude stariji od 45 dana! Jer je.. ga, uskrsnuće koje se može u međuvremenu dogoditi može biti problem da otkažete pretplatu na usluge mobilnog operatera. Pa ti on osim izvoda iz knjige umrlih može da traži i novi izvod iz knjige rođenih.

Ne stariji od 3 dana. Ne može da se ne plaća mobilni. Ne. Ni na drugome svetu. Dobro da se ne sete da traže i smokvin list. Tako da im izviri tvoja gola k.ta. Ono zadnje šta ti je ostalo."

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sumnjicava

    10. novembar 2017 | 07:36

    Aha-ha-ha! Bas duhovito... i istinito!!! Mislim, i ovde u Srbiji!

  • Haos

    10. novembar 2017 | 06:37

    Moji prodavali kucu,koju je moj otac nasledio od svog cukun-dede,kako vec biva kod nas sa administracijom,gdja na salteru kaze:mora deda da posvedoci o prenosu vlasnistva,na to ce moj otac:gdjo pa on je umro 1889,na sta ce ona da pita:Pa?Sta je bitno kad je rodjen?Eto,nismo znali da nam je deda mutant!

  • LA

    10. novembar 2017 | 07:12

    Valjda to u Srbiji vise ne vazi, rece li predsednik da sve mora po sluzbenoj duznosti, ne moraju gradjani po salterima???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA