≫ 

Spektakularno bekstvo iz najvećeg zatvora u Makedoniji: Kidnapovali čuvara, oteli mu oružje i naterali da ih odveze na slobodu (FOTO)

Zatvorenik upamćen po spektakularnom bekstvu iz skopskog zatvora Idrizovo "pao“ u Kumanovu

  • 2

Makedonska policija uhapsila je juče Orceta Milenkovskog (39) iz Kumanova, jednog od dvojice zatvorenika, koji su prošle godine na spektakularan način uspeli da pobegnu iz najvećeg makedonskog zatvora Idrizovo u Skoplju.

Na slobodu izlaze sa traumama, u ćelijama od 15 kvadrata živi 20 zatvorenika: Najveći makedonski zatvor kao iz najmračnijih horora (FOTO) (VIDEO)

Milenkovski je zbog ubistva, nošenja oružja i droge bio osuđen na 20 godina zatvora, a njegov prijatelj Bedri Kovači, iz skopske opštine Saraj, s kim je zajedno pobegao iz Idrizova, trebalo je da odleži 16 godina zatvora zbog nošenja oružja, droge i kidnapovanja.

Oni su 15. decembra prošle godine uspeli da oduzmu službeni pištolj od zatvorskog čuvara Ljubeta Dimitrova i preteći mu oružjem, uzeli ga kao taoca.

Kidnapovanje se desilo u prostoriji zatvorske bolnice, gde su robijaši bili na lečenju. Jedan je bio primljen sa psihičkim problemima, a drugi sa nalazima Klinike za digestivnu hirurgiju.

Dvojica robijaša su pod pretnjom oružjem naterali čuvara Ljubeta Dimitrova da ih izvede iz zatvora, a potom da ih sa njegovim privatnim automobilom odveze do sela Gornje Nerezi. Tamo su ga pustili, a njima se od tada gubi svaki trag.

Foto: sdk.mk

Posle godinu dana bekstva, Milenkovski je "pao“ u njegovom rodnom Kumanovu. Policija mu je stavila lisice na ruke juče u 17,50 časova, dok za njegovim zatvorskim kolegom Bedrijem Kovačijem policija i dalje traga.

Dok se nalazio u bekstvu, Milenkovski je, kako su saopštili iz MUP-a, na području Kumanova izvršio desetine krivičnih dela, šest razbojništava, tri teške krađe i krađu automobila.

Foto: Vlada MK

U kumanovskoj policiji kažu da postoje sumnje da je počinio krivična dela i u drugim gradovima Makedonije.

Sve do hapšenja, Milenkovski je pretio smrću sudiji koji je doneo presudu protiv njega, a drugom sudiji iz Kumanova je provalio u vikendicu i opljačkao je. On je sve vreme bekstva bio naoružan, a prilikom razbojništava maltertirao je svoje žrtve, vezivao ih je sa kanapom i kablovima, a sa pištoljem im pretio da će ih ubiti.

Foto: Vlada MK

Orce Milenkovski je vraćen u Idrizovo da dosluži dugogodišnju kaznu zatvora.

Kazneno popravna ustanova Idrizovo je najveći, ali ne i najčuvaniji zatvor u Makedoniji. On je bušan kao švajcarski sir, a kroz brojne "rupe“ u njemu, samo prošle godine je pobeglo čak 83 robijaša, dok su svega 22 zatvorenika pronađena, uhapšena i vraćena nazad u zatvor, ili su se sami vratili.

Daljinac

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA