≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tuga u Osijeku: Preminuo umiljati pas kog je vlasnik brutalno tukao dok mu nije polomio šape i unakazio glavu

Vreme čitanja: oko 3 min.

- Ne osećam se krivim zbog toga što sam uradio - poručio je Hrvat

  • 15

Pas Feliks, čija je priča pre nekoliko nedelja zaprepastila i dirnula Hrvatsku, uginuo je od posledica brutalnog premlaćivanja svog vlasnika.

ISTINA O HORORU U ALEKSINCU: Prvo je ukrao kola centra za socijalni rad, prodao ih, a onda mučio psa po ulici (FOTO)

Osječki Azil za napuštene pse objavio je na Fejsbuku status kojim su se oprostili od Feliksa. Psa su im doveli u modricama i s podlivima, prestravljenog i izubijanog... Neko vreme se oporavljao, izgledalo je da će prebroditi najteže, ali ipak nije izdržao.

Kroz kakvu je golgotu životinja prošla, najbolje svedoči prvotna objava na Fejsbuku osječkog azila.

"Sreda, nešto posle 9 sati, zove gospodin. Očigledno šokiran, glas mu drhti... Govori mi: "Komšiji je pobegao pas, otkinuo se s lanca. Kad ga je pronašao, izmlatio ga je metalnom šipkom, dok nije zanemoćao, urlao, skičao, više nije mogao hodati... Onda ga je vukao lancem do garaže koja mu je valjda jedini zaklon i tamo ga opet svezao. Psa više ne vidim, ne čujem ga, ne znam je li uopšte živ".

Kažem mu da odmah zove policiju, ali on se boji. Tražim detalje i sama ih zovem, dolazimo tamo pre njih, ne vidimo psa, čekamo... Kod kuće nema nikoga, uspemo kroz ogradu malo povući lanac i izlazi on - vuče se na prednjim nogama van, dahće... Oko mu je zatvoreno, ispod njega zgrušana krv, otečena otvorena rana na obrazu, krv mu curi iz nosa i usta, pokušava se pridići zadnjom šapom, ne može... Desna zadnja šapa bolno je zgrčena, dvostruko veća nego što treba da bude.

Odustaje, legne pred nama. Kucamo, zvonimo, ništa. Ispred dvorišta i u njemu vidimo tragove krvi.

Policija zove kriminalističku policiju, veterinarsku inspekciju...

Psa u 17 sati odvozimo na dalju obradu, uspavanog jer je od šoka i bolova sve nas hteo pojesti. Ustanovljena mu je povreda oka, duboka rana pod istim okom, fraktura gornje vilice, izbijeni su mu zubi, smrskana šapa i sve sitne koščice u njoj. Ima deset godina i zove se Feliks", pisalo je u objavi.

Feliksova priča digla je na noge Hrvatsku, javnost je zahtevala kaznu za vlasnika koji mu je ovo učinio. Reč je o 71-godišnjem Josipu Mirošničenku, s kojim je Jutarnji pre nekoliko nedelja stupio u kontakt, a njegova priča je izazvala dodatni bes.

Potvrdio je da je pas njegov i da ga je on prebio, ali da se ne oseća krivim. Iako svedoci navode da su povrede nanete metalnom šipkom, Josip tvrdi da je psa izmlatio štapom nakon što ga je ovaj ugrizao.

- Pobegao je na ulicu, često to radi. Otišao sam za njim pa smo se sat i po natezali. Nije se hteo vratiti u dvorište. Dva puta me ugrizao, pa sam kasnije morao i u bolnicu na previjanje. Zbog toga sam podivljao: hranim te deset godina, a ti meni bežiš, režiš na mene i grizeš me. Naljutio sam se, uzeo štap, istukao ga i dovukao u dvorište, gde mu je i inače mesto, na lancu - rekao je Josip, koga su uzrujale i iznenadile reakcije ljudi na njegov postupak, koji ne smatra problematičnim.

- Pa nisam ga ubio da ovako reaguju! Ispred kuće su se zaustavila dva policijska automobila, došlo je dosta ljudi, svi nešto pitaju i gledaju psa. Da sam ženu ubio, reakcija bi bila manja. Ići ću na kraju i na sud zbog ovoga. Ajde, molim vas, kad mama istuče dete, je li to zlostavljanje? Naravno da nije. Zlostavljanje traje duže vreme, a ja sam njega udario prvi put u životu. Odveli su ga, a ja mislim da, kad biste njega mogli pitati, on bi sam rekao da bi se najradije vratio u svoje dvorište, meni - rekao je tada Josip.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Izvor: Jutarnji)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Asdf

    12. novembar 2017 | 07:55

    Otpad ljudski prokleti!

  • Нк

    12. novembar 2017 | 08:29

    10god u zatvor pa nek bije tamo nekog ako sme

  • DEJAN

    12. novembar 2017 | 07:18

    Da Bog da,da taj sto ga je tukao gori u paklu...koske da mu trule i da umire u najgorim mukama!!!Pas je najbolji covekov prijatelj...,,Pocivaj u miru"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA