≫ 

8 meseci nakon misteriozne smrti doktorke Jelke: Porodica ne veruje da je presudila samoj sebi, angažovaće stranog detektiva (FOTO)

Tužilaštvo stavilo tačku na misterioznu smrt poznate doktorke

  • 3

Osam meseci nakon misteriozne smrti poznate doktorke sa Klinike za nefrologiju i profesorke Medicinskog fakulteta u Skoplju, Jelke Masin Spasovske (53), koja je 9. maja prošle godine, oko 21 čas bila pronađena mrtva u njenom stanu, tužilaštvo je na ovaj slučaj stavilo tačku tvrdnjom da je doktorka sama sebi presudila.

Smrt doktorke Jelke i dalje je misterija: Muž ju je zatekao u lokvi krvi, bila je posečena i zaklana, a sumnja se na samoubistvo?! (FOTO)

U nalaze tužilaštva da je Jelka Masin Spasovska izvršila samoubistvo tako što je čak tri puta sama sebi zarila nož u vrat, ne veruje njena porodica. Zato su, kako doznaje skopska internet televizija A1on, angažovali stranog detektiva od koga očekuju da reši zagonetnu smrt doktorke.

Mrtvu doktorku Jelku je pronašao u njihovom stanu u ulici Elisie Popovski Marko u zgradi broj 10, njen suprug Goce Spasovski, takođe doktor na Klinici za nefrologiju.

Kada se to kobno veče vratio kući, Goce je zatekao suprugu kako leži u lokvi krvi. Pvo je on pokušao da pomogne supruzi, a kada je shvatio da ne daje znake života pozvao je Hitnu pomoć, čiji su lekari samo mogli da konstatuju smrt.

Policija je kasnije saopštila da je doktorka imala povrede od kuhinjskog noža po rukama, da su joj bile isečene vene i da je imala ubodnu ranu na vratu. Kada su inspektori stigli, nož je još bio u njenom telu.

Foto-ilustracija: Profimedia/INSADCO Photography

Da li je ona sama sebi oduzela život, ili je bila hladnokrvo i brutalno ubijena? Kako je ubijena, da li je neko inscenirao sečenje njenih vena, a potom joj zario nož u vrat, ili je sama sebi uspela prvo da preseče vene, a potom zada i nekoliko smrtonosnih uboda u vrat i telo?

Ovo su pitanja na koje tužilaštvo nije dalo precizan odgovor, već je slučaj zatvorilo kao samoubistvo.

Još pre dva meseca televizija A1on i agencija Makfaks su objavili informaciju da ne postoje čvrsti dokazi ni da je reč o samoubistvu, ni o ubistvu doktorke, ali da postoji rešenost "kod nadležnih institucija" da taj slučaj bude "uspešno rešen".

Porodica pokojne doktorke nije zadovoljna načinom na koji je "uspešno rešen slučaj", a televizija A1on ističe da je Jelka Masin Spasovska, prema tužilaštvu sama sebi zarila nož u vrat, i to – tri puta.

Prema informaciji do koje je došla ova internet televizija, doktorka je nakon prvog uboda, sebi u vrat sa nožem zadala još jedan ubod od 4 santimetra, a potom i treći sa ubodnom ranom od 12 santimetara.

Foto: Arhiv, Facebook

Sudeći prema studijama i analizama na koje se poziva A1on, samoubistva sa ovakvim ranama ima kod svega 1,6 odsto od celokupne populacije, a nastajale su uglavnom kao posledica trauma. Međutim, smrtnost od ovakvih rana je ekstremno niska i javlja se samo kod muške populacije.

Kod "samoubistva" doktorke Masin još nekoliko čudnih stvari bodu oči. Prema verziji tužilaštva, ona je unazad pala na glavu, a na glavi nema hematoma od udara. Bez odgovora je ostalo i pitanje gde je deo prsta koji nedostaje sa doktrokine ruke i zašto je bio odsečen.

Televizija A1on je došla do informacije da je Jelka Masin Spasovska tog kobnog dana pisala naučni rad na svom kompjuteru, a prema tužilaštvu proizilazi da je nakon toga ustala i rešila da se ubije.

Foto-ilustracija: Profimedia/ImageSource

Nije odgovoreno ni na pitanje da li je neko pomerao ili nameštao telo doktorke, da li je još neko imao ključ od njihovog stana, da li su svi koji su imali alibi provereni i na detektoru laži, i da li je neko imao razloga da je ubije.

Zbog svih ovih neodgovorenih pitanja, porodica doktorke je angažovala stranog detektiva. Oni ne veruju u zaključak tužilaštva da je Jelka Masin Spasovska izvršila samoubistvo na tako neobičan i morbidan način, i to baš u trenucima kada je trebao da se desi njen najradosniji trenutak u životu.

Doktorka se tih dana spremala za svadbu svoje ćerke iz prvog braka, koja je trebala da se uda tog meseca.

Daljinac

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    4. januar 2018 | 19:15

    Ako su tačne sve činjenice koje navodite ovo je najluđe samoubistvo ikad. Ali teško ko u to veruje. Gde je motiv da učini nešto tako na brutalan način. Ona je doktorka i mogla je nabaviti pilule kojim bi se uspavala ako je želela da se ubije. Začto bi samu sebe skrnavila na ovaj način. Ovi u istrazi su nesposobni ili pokrivaju nekoga.

  • Zoran M

    4. januar 2018 | 18:57

    Ako je suditi po textu koji pise kako je zatecena i na koji nacin je izvrsila samoubistvo,istraga bi morala na pocetak da se vrati..

  • Milena

    5. januar 2018 | 01:12

    Nakon prvog uboda, drugi ubod 4 cm, treci ubod 12 cm. To moze neko ziv a ne vec pomenuta doktorka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA