Hrvatski voditelj završio emisiju kratkom i moćnom porukom (VIDEO)

- Nije normalno da za psovanje i pretnje smrću na društvenim mrežama i u javnom prostoru niko ne odgovara - rekao je Aleksandar Stanković

  • 38

Hrvatski novinar Aleksandar Stanković završio je današnju emisiju "Nedeljom u dva" na HRT apelom da se suzbije širenje mržnje u medijima.

Hrvatski veterani traže da se suspenduje NOVINAR SRBIN zbog TV priče o ratovanju dva brata u Vukovaru (VIDEO)

Hrvatska ne veruje šta je gledala: Neviđen skandal u emisiji rekordne gledanosti (VIDEO)

Prema njegovim rečima, nije normalno da za psovanje i pretnje smrću na društvenim mrežama i u javnom prostoru niko ne odgovara.

- Država može i mora sankcionisati medije koji dopuštaju i podstiču iživljavanje nad drugima. Portali koji u komentarima prenose pretnje moraju biti kažnjeni - rekao je Stanković.

- Evo predloga, kada se preti, kada se huška i drastično vređaju drugi ljudi - zabranite sve komentare ispod tekstova na mesec dana. Ako se to opet ponovi, kaznite sa 100.000 kuna, neće se ponavljati - rekao je Stanković.

Osim toga, Stanković je apelovao na Sabor, hrvatsku Vladu, političke stranke i HND da zakonskim predlogom o elektronskim medijima stanu na kraj "netrpeljivosti u medijima".

Na kraju emisije podigao plakat na kojem je pisalo "Zaustavite mržnju u medijima".

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpska Krajina-Knin

    14. januar 2018 | 19:26

    Izvinite, ja da ih volim ne mogu.Popalili sve u drugom svjetskom ratu,pa baba i djed "Jovo na novo",sad nas sve protjerali i sve ponovo popalili.One sto su ostali,poubijalo sve.Mozda da ih voli moze onaj ko nije prozivljavao rat,ja ne mogu i pored najbolje volje.Nek mi oprosti Bog

  • Boban

    14. januar 2018 | 20:09

    Prvo da se zaustavi mrznja kod hrvatskog naroda, jer su opsednuti Srbijom. Klali su nas od pamtiveka, i uvek smo im mi nešto krivi. Vreme je da se smire malo. Bolje bi im bilo.

  • Rogozin

    14. januar 2018 | 19:27

    Aco Srbine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA