≫ 

Teška životna priča malog Alekse (5): Željan roditeljske ljubavi, sa bakom i gluvonemom rođakom skuplja papir kako bi preživeo (FOTO) (VIDEO)

Ostavljen je baki. Koru hleba zarade prikupljajući stari papir i karton

  • 13

Siromaštvo, bolest i smrt majke, borba za preživljavanje - teško je breme koje na nejakim leđima nosi mali Aleksa Bogdanović. Petogodišnji dečak iz Bijeljine sa bakom i 15-godišnjom gluvonemom rođakom prikuplja stari papir da bi preživeo.

Hristovi na spavanje odlaze gladni, ocu Vladimiru se cepa srce kada pitaju šta ima za jelo: Suze porodice koja živi u ledenoj sobi (VIDEO)

Aleksa je imao samo dve godine kada mu je teška bolest i smrt, iz zagrljaja otrgnula ono što je najdraže - majku, prenosi BN.

- Umrla je. Bila je bolesna. Kod bolnice, gde ja kupim kartone, tu je moja mama sa kolicima - priča petogodišnji Aleksa pokazujući sliku svoje majke u bolničkim kolicima.

Foto: BN TV

Kada je dečak ostao bez majke, njegov otac je bio u zatvoru, a posle ga je napustio.

- Sad ću otići kod mame, na groblje u Sijekovac. Poljubim je i stavim cveće, ružu - priča dečak koji umesto da utone u bezbrižnu dečiju igru, njega more teške brige.

Ostavljen je baki. Koru hleba zarade prikupljajući stari papir i karton. Za 100 kg dobiju samo 15 KM (oko 7,5 evra).

Foto: BN TV

- Aleksa je od dana kada mu je majka umrla sa mnom, jer s ocem nije ni bio. Ide skuplja sa mnom ovaj karton, porani u pet sati na pijacu. Bori se onako mali da radi. Dokle ćemo ovako ja stvarno ne znam - priča suznih očiju Aleksina baka Raza Aziri Bogdanović.

Žive u iznamljenoj trošnoj baraci, sa 100 maraka kirije i stalnom pretnjom da će biti izbačeni na ulicu.

- Ne tražim neki novac, nego da mi deca imaju šta da jedu, da se ugreju, a najgore mi je gde će deca da se smeste. Stanovi su 150, 200 maraka mesečno, odakle ću ja to plaćati. To mi najteže pada.

Foto: BN TV

Dobiju socijalnu pomoć od 240 maraka (120 evra) za dečaka i njegovu rođaku gluvonemu 15-godišnju devojčicu. Dobri ljudi pomognu koliko mogu ali teško je.

- Da mi nema komšija koji mi pomognu, umrli bi od gladi. Žao mi je, jer ako ode briše se sve i neću nikada znati gde je on. Znate kako je dete vezano, on kada vidi, on prileti, ljubi, grli, kaže evo moje tete. Željan ljubavi roditeljske, on svakome trči. Šta bi vam rekla, tužno je njegovo detinjstvo dok ovako živi - priča baka Raza i kroz plač kaže da bi joj srce bi joj prepuklo od tuge kada bi joj uzeli unuka i odveli u Dom za decu bez roditeljskog staranja.

Foto: BN TV
Foto: BN TV
Foto: BN TV

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: RTVBN)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna S.

    15. januar 2018 | 09:33

    Molim redakciju da javno objavi kako se moze pomoci, adresa ili ziro racun ...

  • kg

    15. januar 2018 | 09:39

    Joj boze moj dragi pogledaj na ovo dete , treba mu pomoc od sviju nas da mu posaljemo novac i robu.

  • renata

    15. januar 2018 | 09:07

    Kakva ironija. Dete oduzmu od najrodjenijih zbog losih materijalnih uslova da bi ih smestili u hraniteljsku porodicu kojima plate znacajnu sumu novca za to. Zar nije normalnije taj novac dati siromasnim roditeljima, baki i deki, nego nepoznatim osobama medju kojima ima i onih kojima je motiv samo novac.Svaka cast onima kojima je prvi motiv interes deteta. Oduzimali su decu roditeljima zato sto nemaju kupatilo. Pa ako brinu o dobrobiti deteta jeftinije bi bilo napraviti kupatilo nego placati hraniteljima. Sve naopako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA