Nasmejana Kolinda se fotkala u Borovu sa "zengama", ponovo. Hrvati je napali da "prikuplja jeftine poltičke poene" (FOTO)

Grabar Kitarović je rekla i da svojom posetom Borovu želi da da podršku podsticanju domaće proizvodnje i otvaranja novih radnih mesta u Borovu, Vukovaru i celoj Slavoniji, Baranji i Sremu

  • 16

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović posetila je danas fabriku Borovo, koja između ostalog proizvodi "žute zenge", obuću koju su u ratu nosili hrvatski vojnici, a koje je ona imala u koloni tokom obeležavanja godišnjice pada Vukovara.

Kolinda je nosila "zenge" u Vukovaru i digla se velika prašina: A i Srbi su poludeli za istim "ustaškim" čizmama i imaju ih skoro svi (FOTO)

- Drago mi je da je nakon kolone sećanja jako puno ljudi u zemlji i inostranstvu prepoznalo vrednost i kvalitetu proizvodnje Borova - kazala je Kolinda Grabar Kitarović, koja se tom prilikom fotografisala sa "žutim zengama" u rukama.

Ta fotografija odmah je postavljena na njenoj Fesjbuk stranici, što je deo hrvatskih medija protumačio kao "prikupljanje jeftinih političkih poena".

Predsednica je obišla pogone Borova, a posebno se zadržala razgledajući "žute zenge", koje je nosila u prošlogodišnjoj vukovarskoj koloni sećanja 18. novembra, a koje su tokom rata nosili "branitelji Vukovara u obrani toga grada 1991. godine", prenela je Hina.

Grabar Kitarović je rekla i da svojom posetom Borovu želi da da podršku podsticanju domaće proizvodnje i otvaranja novih radnih mesta u Borovu, Vukovaru i celoj Slavoniji, Baranji i Sremu.

Rekla je i da će poslepodne u Ilogu upriličiti prijem povodom godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske i završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja te da očekuje da će se prijemu odazvati većina ambasadora akreditovanih u Zagrebu.

Upitana šta očekuje od najavljene posete BiH, odgovorila je da u prvom redu očekuje pomak u bilateralnim odnosima.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    15. januar 2018 | 14:44

    Pazi ovako u Hrvatskoj nema sanse da dobijes izbore ako ne pljujes Srbe i ako se ne slihtas braniteljima .Hrvati su jos u devedesetim jos su opsednuti nacionalizmom i mrznjom prema Srbima usli su u EU ali dzaba nemaju oni sta da ponude Evropi ,ko god nije opterecen nacionalizmom i mrznjom prema drugim narodima je pobegao iz Hrvatske mnogo su ocekivali od EU a dobili su nista jos uvek smo za njih Njujork !!!

  • SBH

    15. januar 2018 | 13:54

    Sta bi drugo kolinda nego posjecala narod na rat.

  • Srpska Krajina-Knin

    15. januar 2018 | 13:55

    Ma kakve "zenge",kakvi bakraci.Pa pogledajte marke Timberland i Fila.Znaci sta god je ko obukao od njih sad je njihov model i zovu se po njima.Dobro je rekao neko prije neki dan."Kanadjanke"sa tragovima srpske krvi na sebi,e to su"zenge"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA