Skandal usred konferencije za novinare: Hrvatski državni sekretar podneo ostavku - država izumire, a ovako neozbiljno pričamo o tome!

Do skandala je došlo samo nekoliko trenutaka nakon što je ministarka demografije Nada Murganić predstavila nove mere

  • 5

Državni sekretar u Ministarstvu demografije Marin Strmota podneo je ostavku usred konferencije za novinare i tim potezom šokirao hrvatsku javnost, ali i nadležnu ministarku koja je u trenutku ovog iznenadnog otkaza sedela pored njega.

U Hrvatskoj sve manje beba: Tokom 2017. se rodilo najmanje dece u poslednjih 100 godina

Samo nekoliko trenutaka nakon što je ministarka demografije Nada Murganić predstavila nove demografske mere, Strmota je podneo ostavku. Okidač za ovaj potez bila je konstatacija novinara da su mere koje je ministarka predstavila već prezentovane pre tri meseca.

- Slažem se s vama, ovo je jedan veliki folklor. Nakon godinu i četiri meseca u vladi kao demograf i mlad čovek smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno i s današnjim danom podnosim ostavku na mesto državnog sekretara. Država izumire, imamo najgore stanje od kad postoji država, a ovako neozbiljno pričamo o tome... Ja kao mladi čovek, građanin Hrvatske, otac dvoje dece, suprug nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja, ne verujem da će se išta rešiti ovakvim pristupom - rekao je Strmota.

Ministarka kaže da nije znala za ostavku.

- To je nestrpljenje jednog mladog čoveka, jednog naučnika. Statistika nije povoljna, ali ova nepovoljna kretanja nisu nastala za vreme ove Vlade. Veliki je pritisak javnosti i velika je želja da se učini više. Ovo su tri vrlo značajne mere koje su sada u potpunosti razrađene i one će doneti uspeh - rekla je ona, ali nije htela da komentariše navode medija da joj se smeši smena u Plenkovićevoj vladi.

Daljinac

(Telegraf.rs/Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rata

    20. februar 2018 | 18:38

    Bravo mladiću , svaka čast kad bi bilo više takvih i kod nas i kod vas gde bi nam kraj bio.

  • Dag

    21. februar 2018 | 09:47

    Ima nade...

  • Branko

    21. februar 2018 | 13:45

    Častan covek , koga bi trebalo Angazovati kao savetnika ili u Srbiji Ili u R. Srpskoj, ne pitati za honorar...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA