Karamarko napao Pupovca na društvenim mrežama zbog izjave o pravima Srba u Hrvatskoj

Karamarko navodi i da Pupovac smatra da je oslobađajuća presuda generalima Markaču i Gotovini događaj koji je bitno ugrozio manjinska srpska prava i slobode

  • 2

Bivši predsednik HDZ Tomislav Karamarko napao je danas predsednika SDS S, SNV i poslanika Milorada Pupovca na društvenim mrežama zbog Pupovčeve izjave da su prava Srba u Hrvatskoj najviše narušena dok je Karamarko bio na vlasti i vodio HDZ.

Milorad Pupovac za Telegraf o poseti Aleksandra Vučića Hrvatskoj, incidentu ispred Sabora i položaju Srba (FOTO) (VIDEO)

- Bilo bi dobro čuti od dotičnog koja su to konkretno prava i slobode ugrožene mojim vođenjem HDZ-a i oslobađanjem naših generala (Gotovine i Markača). Naravno, Pupovac na to ne može da odgovori jer je svestan da su Hrvati, Srbi i svi ostali građani RH izloženi istim problemima: nezaposlenosti, malim prihodima, niskom standardu, dužničkom ropstvu, iseljavanju mladih - tvrdi Karamarko.

On je, usput, kritikujući Pupovca, "podsetio" na činjenicu da je Pupovčeva stranka deo aktuelne vladajuće koalicije u Hrvatskoj, te kaže da njegova vlada nije koristila “usluge” Milorada Pupovca.

Pupovac, kaže Karamarko, verovatno misli da su srpska manjinska prava ugrožena ako on “ne vlada Hrvatskom ili ako ucenama značajno ne učestvuje u vlasti”.

Karamarko navodi i da Pupovac smatra da je oslobađajuća presuda generalima Markaču i Gotovini događaj koji je bitno ugrozio manjinska srpska prava i slobode.

- Šta se to tačno dogodilo sa srpskom manjinom u Hrvatskoj nakon te presude, osim što presuda nije u skladu s njegovim snovima - pita Karamarko.

Karamarko Pupovca kritikuje i zbog toga jer se, kako kaže, od njega i od Beograda, nije čula “osuda velikosrpske Miloševićeve agresije na našu, a i njegovu domovinu Hrvatsku”.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    21. februar 2018 | 14:48

    Opet "Velikosrpska"!!! Pa hajd bre vise sjasite gospodo sa tim recnikom gde se vidi da ponavljate ko papagaji a uopste ne razmisljate!!! Kada tako pricate,o Srbima niste rekli nista,ali ste o sebi rekli mnogo vise no sto bi to zeleli!!!

  • %+%

    21. februar 2018 | 23:48

    Karamarko se boji i mrtvog Miloševica. Šta ti radi Pupovac čoveče, ostavi ga na miru i tvoji istomišljenici. Traži ono što vi tražite za Hrvate u Srbiji, koji usput budi rečeno žive mnigo bolje id Srba u Hrvatskoj. Znaš ti to Karamarko dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA