Policajci koji su pretukli mladiće u centru Podgorice brane se sa slobode: Trajno su diskreditovani za obavljanje policijskog posla (VIDEO)

Savet za građansku kontrolu rada policije zaključio je da je pet policijskih službenika pokušalo da prikrije predmetni događaj falsifikujući službenu ispravu, ali i činjenice u vezi sa istim

  • 10

Petorica policajaca osumnjičenih da su pretukli trojicu mladića ispred lokala "Bajice" u centru Podgorice 17. februara, danas su pušteni da se brane sa slobode.

Kako je za Vijesti izjavila njihova advokatica Maja Zeković, istražni sudija podgoričkog Osnovnog suda pustio je petoricu policajaca, koji su osumnjičeni da su izvršili krivično delo zlostavljanje, na štetu tri građanina i falsifikovanje službene isprave, da se brane sa slobode.

Ispred Osnovnog suda danas je došlo nekoliko desetina pripadnika policije kako bi pružili podršku kolegama.

TRAJNO SU DISKREDITOVANI ZA OBAVLJANJE TOG POSLA

Savet za građansku kontrolu rada policije ocenio je juče da je ovih pet pripadnika interventne jedinice trajno diskreditovano za dalje obavljanje policijskog posla.

U zaključcima sa sednice Saveta navodi se da su oni pokušali da prikriju predmetni događaj falsifikujući službenu ispravu, ali i činjenice u vezi sa istim.

Foto-ilustracija: e-stock.us/Petar Jovanovic

- Da nije postojao snimak njihovo kompromitovano i izrazito neprofesionalno postupanje ostalo bi nepoznato i starešinama i policijskoj organizaciji u celini - konstatovao je Savet.

Savet je konstatovao i činjenicu da nijedan osumnjičeni, a ni drugi policijski službenik, nije imao lični, moralni i profesionalni motiv da reaguje i prijavi sopstveno i postupanje kolega koji su u konkretnom slučaju neprimereno postupali.

- Ta činjenica treba da zabrine. To ukazuje na zatvorenost policijske organizacije, na stanje i kvalitet policijske kulture - smatraju u Savetu.

Iz Savjeta su poručili da je predmetni slučaj “crvena linija” koja se ne sme preći, te zato očekuju da ministar i direktor Uprave policije ostanu dosledni javno iznesenim stavovima.

Kako se navodi, Savet će nastaviti da prati predmetni događaj "kako se, usled eventualne smanjene pažnje javnosti, ne bi dogodilo da tokom vremena, akteri ovog slučaja, budu ponovo u prilici da svojim neprimerenim ponašanjem ponovo naruše ugled policijske organizacije".

Pogledajte video spornog događaja u Podgorici:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    23. februar 2018 | 14:28

    Udaljili ih sa posla i da se brane sa slobode,naci ce nekog dobrog advokata pace tuzit drzavu da im isplati stetu.

  • Toza

    23. februar 2018 | 16:04

    Ala su jaki posle suda jednog po jednog u mraku poz iz Nem to su kukavice T

  • Ciganin sam al najlepsi

    23. februar 2018 | 15:00

    Kako bi se lepo potukli da im pokazem raskorak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA