≫ 

Srbi tražili da se ukloni zastava Kosova, Makedonci sklonili sve: Održana Konferencija parlamentarnih komisija u Skoplju (VIDEO)

U Sobranju Makedonije održana Konferencija bez obeležja zemalja učesnica

  • 3

U Sobranju Makedonije danas je održana Konferencija parlamentarnih komisija za evropska pitanja država obuhvaćenih procesom stabilizacije i asocijacije JIE-KOSAP, ali bez obeležja zemalja učesnica.

Protest u Skoplju zbog albanskog jezika: Makedonci se protive uvođenju dvojezičnog sistema

Nakon negodovanja i reakcije delegacije Srbije na zastavu takozvane repulike Kosovo, iz sale u kojoj se održavala Konferencija bile su uklonjene sve zastave.

Predsednik makedonske komisije za evropska pitanja, Artan Grubi je pojasnio da je srpska delegacija reagovala kod Sekretarijata Konferencije u vezi zastave Kosova, a predhodno su poslanici kosovskog parlamenta za vreme diskusije izrazili nezadovoljstvo zbog toga što je bila uklonjena njihova zastava sa konferencije.

Pogledajte video:

- Sekretarijat je odstranio sve zastave, svih zemalja učesnica konferencije i na taj način se rešila situacija - izjavio je Grubi.

Njegovo lično mišljenje da je taj potez bio nelogičan zato što, rekao je Grubi, u duhu kohezivnog zahteva svih zemalja Zapadnog Balkana za članstvo u evro-atlanske integracije treba da poštujemo jedni druge i da zajedno koračamo na tom putu.

VIDEO: Albanska zastava usred Beograda na mostu Gazela

Daljinac

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubica

    27. februar 2018 | 17:38

    Makedoniji i makedonskom narodu svi uslovljavaju a ko njih pita kako im je.1914makedoniju su rasparcali na tri dela.makedonija je jedina zemlja u evropi koja nije cela slobodna.

  • Km

    27. februar 2018 | 18:24

    Ajde stavi srpsku zastavu u Pristinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA