Milan je poludeo kad je video leš svog brata među telima poređanim kao trupci, sa kojih je još curela krv: Jezivo svedočenje na suđenju za ubistvo tri Bošnjaka

Nenad Dragišić je rekao sudu da je čuo samo da je Milan navodno počinio jedno ubistvo, odnosno da je ubio Kavaza

  • 6

Rođak vojnika bosanskih Srba, Milana Dragišića, koji se tereti za ubistvo trojice Bošnjaka 1992. godine, rekao je pred srpskim sudom da je racionalno razmišljanje osumnjičenog bilo suženo, jer je upravo video telo svog mrtvog brata.

Nova nada za Srbe: Biće obnovljena istraga u slučaju "Dobrovoljačka ulica"? (VIDEO)

Svedok Nenad Dragišić je izjavio u četvrtak pred Višim sudom u Beogradu da je njegov rođak Milan Dragišić bio u stanju psihičkog rastrojstva kada je navodno ubio trojicu svojih bošnjačkih suseda u bradu Bosanski Petrovac 1992. godine.

- Njegova sposobnost za racionalno razmišljanje je bila smanjena. To ne opravdava navodne akcije, ali je to bilo užasno - rekao je Nenad Dragišić, koji je takođe bio bivši vojnik bosanskih Srba.

On je rekao da je Milan Dragišić "putpuno izgubio vlast nad sobom" 20. septembra 1992. godine, kada je telo njegovog mrtvog brata sa još 16 drugih vojnika dovezeno kamionom. Svi do jednog su poginuli u borbi.

- Bili su naslagani kao drva, a krv je kapala iz kamiona - rekao je svedok, dodajući da je naredio dvojici pomoćnika da otprate Milana Dragišća kući, nakon što je doživeo veliki šok.

Optuženi je međutim, napustio kuću i vratio se u grad. Kada je Nenad Dragišić ovo otkrio, krenuo je za njim. Na kraju ga je uhvatio zajedno sa rođakom, koji je tada bio razoružan od strane drugog vojnika.

Foto: Profimedia/Alamy

Ali čuo je da je Milan navodno ubio jednog lokalnog Bošnjaka po imenu Asim Kavaz, iako nije bio svedok zločina.

Nenad Dragišić je rekao sudu da je čuo samo da je Milan navodno počinio jedno ubistvo, odnosno da je ubio Kavaza.

Prema optužnici, Milan Dragišić je ubio Kavaza i još dvojicu civila bošnjačke nacionalnosti 20. septembra 1992. godine, tokom rata u Bosni. Takođe je navedeno da je pokušao da ubije još trojicu.

Tužilaštvo tvrdi da je Milan ovaj krvavi pir pokrenuo nakon što je video telo svog mrtvog brata, koji je poginuo u Bihaću. Milan se u junu 2015. godine izjasnio da nije kriv.

Daljinac

(Telegraf.rs/balkaninsight.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Avramije

    8. mart 2018 | 19:00

    Ako si prosao ratne strahote komentarisi ,inace tisina

  • vukasin popovic

    11. mart 2018 | 20:40

    Ispricat cu vam nesto. Onda sudite: Avgust 92 Majevica. Zarobismo 4 vojnika zelene beretke. Odvodimo ih u obliznje selo i predajemo tamosnjem stanovnistvu, zapravo coveku kome dan ranije ubijaju sina od 17 god i dva bratica od 25. Rekosmo evo osvetite se. Da ne poverujete covek ih samo pogleda i rece nece to vratit moje sinove, razmenite ih za neciju zivu decu... kakvo srce i kakvo razmisljanje u takvom momentu.

  • Caki

    8. mart 2018 | 18:30

    Mogu da razumem ali ubistva ne mogu da opravdam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA